Zoran Mamić: Nisam bjegunac, ostajem u BiH.

ZORAN Mamić trenutačno se nalazi u Bosni i Hercegovini. Poslao je priopćenje u kojemu traži izvršenje kazne u BiH.

Zoran Mamić je putovao u Dubai, potom je otišao u BiH. Od suca izvršenja dobio je poziv da se 26. travnja javi zbog odsluženja kazne, a tada će dobiti datum kada se mora javiti u zatvor.

Mamić je poslao priopćenje u kojemu navodi da zahtijeva izvršenje kazne zatvora na području BiH.

 

Traži da kaznu služi u BiH

“U želji da izbjegnem bilo kakve medijske spekulacije i neprovjerene informacije koje se mogu pojaviti vezane za moj pravni status želim izvijestiti javnost o sljedećem:

1. Danas, 19.04.2021 godine nadležnom Županijskom sudu Zagreb, kao sudu izvršenja, podnio sam putem svojih branitelja Molbu za ustupanje izvršenja kazne Bosni i Hercegovini čiji sam državljanin.

Ovaj moj zahtjev-molba utemeljena je na zakonima RH, BiH kao i na međunarodnim konvencijama koje tretiraju ovo pravno područje.

Konkretno svoju molbu pravno zasnivam na Sporazumu zaključenom između Vlada RH i BIH u Splitu dana 26.02.1996 godine koji je u više navrata a zadnji put 10.02.2010 godine mijenjan

i dopunjavan zatim Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima RH te Konvencije o transferu osuđenih osoba Vijeća Europe od 21.03.1983 godine koja je ratificirana

u RH kao i u BIH”, piše Mamić.

Kaže da je obavijestio Županijski sud u Zagrebu.