Znate li kako je nastala Migrena??!

Zapovjeda Bog Adamu:– “Preći ćeš preko ovog brda i…” – “A što je to brdo?” Bog mu objasni.– “Onda ćeš preplivati rijeku i…”– “A što je to rijeka?” Bog mu objasni.– “Onda ćeš ići ravnicom i…” – “A što je to ravnica?”Bog mu objasni.– “Na kraju te ravnice ćeš naići na drugo brdo.Tu ćeš ući u pećinu i…”– “A što je to pećina?” Bog mu objasni.”– “U pećini ćeš naći ženu…”– “A što je to žena?Bog mu objasni ali počinje da gubi strpljenje. – “Dakle, jedino što treba da radite je da se razmnožavate?” – “A kako da se razmnožavamo?” – “Bog mu objasni.-” Jel’ ti sad’ sve jasno, nemaš više glupih pitanja? KRENI!!!” Adam posluša Boga i uradi sve po uputstvu. Našao je pećinu, ušao je i u roku od 2 minuta izašao, raširio ruke, pogledao ka nebu i pitao: – “A što je to migrena?!”

Zaposlio se Mujo u apoteci.Jednog dana imao je obaveza, te zamoli Hasu da ga zamjeni. Kad se vratio, zapita on Hasu: – Jel’ dolazio neko? – Dolazio je Suljo i žalio se da ga boli glava. – I, što si mu dao? – Dao sam mu Aspirin. – Odlično. Jel’ dolazio još neko? – Dolazio je Ibro. Bolio ga je trbuh. – I, što si njemu dao? – Dao sam mu Gastal i čaj za čišćenje. – Dobro, jel’ to sve? – Ne, bila je i tvoja žena Fata. – Na što se ona žalila???– Žalila se da nije vidila ku*ca tri mjeseca?– Iiiii, što je bilo????– Ja joj dao kapi za oči!

Tužila Ciganka muža zbog zlostavljanja.Pita sudija Cigu:-Je li Cigo, što si udarao ženu tiganjem po glavi? Mlogo laje, gos’n sudij, mlogo…-Ako je već tako, nisi je trebao po glavi,nego po dup*tu!! Aa, ne neee…, gos’n sudija, mi smo dole u dobri odnosi, ali gore mlogo laje!….

Mujo se zadnjim snagama, držeći se za komad drveta dovučedo obale pustog otoka nakon brodoloma. Kad je ispuzao na obalu, izvali se na leđa i pokuša doći do daha, no odjednom ga prekrije sjena … Mujo uplašeno pogleda gore, a nad njim stoji Fata bijesnog izraza lica: – Pa dobro đe’s’ ti dosad’, bitango jedna,brod je još jučer potonuo!!!