Životni trikovi koji će vas spasiti svakodnevnih neprijatnih situacija…..

Na šta pomislite kada čujete “neprijatna situacija”? Ne radi se samo o dugim pauzama u neugodnim razgovorima ili neprikladnom smehu. 

Neprijatne situacije se mogu dogoditi u bilo kom trenutku i nekada su gore nego što možemo da zamislimo! Ne možemo znati da li će nam se štikla polomiti dok prelazimo ulicu i da li će ručak završiti na našoj bluzi. Dobre vesti su da sve ove probleme možemo rešiti.

Masna kosa

Masna kosa

Ako nemate vremena da operete masnu kosu, papirni ubrusi stižu kao spas. Najpre upijte masnoću peškirom, a onda obrišite ubrusima. Izgledaće sveže i čisto.
Problemi sa rajsferšlusima
Problemi sa rajsferšlusima

Ako vam se iznenada zaglavi rajsferšlus, možete da koristite običnu olovku. Istrljajte obe strane rajsferšlusa minom olovke pa nežno povucite. Takođe, može pomoći i labelo.
Znoj na grudima
Znoj na grudima

Ako ste primetili da se pojačano znojite u predelu grudi tokom toplih dana, koristite dnevne uloške kako biste izbegli neprijatne mrlje na odeće. Stavite ih u brushalter i oni će upiti znoj.
Problemi sa helankama
Problemi sa helankama

Ako helanke ističu mane na vašoj figuri, i dalje postoji način da ih nosite. Uzmite stare unihopke i isecite ih tako da napravite šorts. Nosite ih ispod helanki kako bi vaši kukovi izgledali definisano.
Mrlje od mastila
Mrlje od mastila

Isflekali ste se mastilom iz penkala? Pomoći će vam običan antibakterijski gel. Stavite krpu ili papirni ubrus ispod fleke da upije mastilo, iscedite malo gela na fleku i istrljajte maramicom ili tupferom. Onda operite fleku.
Svež dah
Svež dah

Ako morate brzo da osvežite dah, a nemate četkicu pri ruci, zvaćite zrna kafe. Ona će ukloniti neprijatan miris i očistiti jezik od plaka koji sadrži mnogo bakterija.
Mokre patike
Mokre patike

Patike možete osušiti pomoću peska za mačke. Napunite stare unihopke peskom, zavežite i ostavite u patikama preko noći. On će apsorbovati svu vlagu. U patike možete sipati i sodu bikarbonu kako bi sprečila razvoj bakterija koje izazivaju loš miris.
Žuti zubi
Žuti zubi

Banane su odlične za blistavi osmeh. Istrljajte zube unutrašnjom korom od banane i sačekajte 10-15 minuta. Uklonite ostatke četkicom i isperite usta. Ovaj postupak će nežno izbeleti vaše zube.
Klizave cipele
Klizave cipele

Ako vam se cipele klizaju, istrljajte đonove šmirglom kružnim pokretima. Onda ih istrljajte od pete ka prstima.
Krompir protiv fleka od znoja
Krompir protiv fleka od znoja

Možete upotrebiti krompir kako biste smanjili rizik od pojava fleka od znoja ispod pazuha. Isecite svež krompir i istrljajte pazuhe. Sačekajte da se upije, a onda operite kožu vodom.
Suknja vam se stalno podiže
Suknja vam se stalno podiže

Nema problema! Upotrebite lak za kosu kako biste je zadržali na mestu. Jednostavno naprskajte butine lakom za kosu i suknja se neće podizati.
Žvakaća guma na odeći
Žvakaća guma na odeći

Ako vam se zalepi žvaka na odeću, koristite lepljivu traku. Zalepite traku na žvaku i povucite. Ponovite nekoliko puta.
Zaglavljen prsten
Zaglavljen prsten

Kada ne možete da skinete prsten sa prsta, samo podignite ruku. Držite je tako nekoliko minuta. Krv će se sjuriti iz ruke u rame, pa ćete lako skinuti prsten. IZVOR: BrightSide.me