Žena priča san a on očito ne sluša dobro :D :D

Sjede dvije plavušice i naravno tračaju o svemu i svačemu. Jedna od njih lista polako neki časopis kad će ovoj drugoj: -Ev’ vidi šta piše. Druga će nezaineteresovano: -Štaaa? -Piše da je za žene trudnoća u 40-tim godinama bila uvijek rizična. -Aa. ja novosti, pa naravno kad je u 40-tim bio II svjetski rat.

-Zdravo srce moje, tata je na telefonu…. Možeš mi dati mamu? – Ne mogu, na spratu je u sobi sa ujkom Damirom. Kratka šutnja… -Ali zlato moje, ti nemaš ujaka Damira… -Imam, imam, u sobi je sa mamom! -Dobro, OK, onda, evo šta ćeš napraviti: spusti telefon, otrči gore, pokucaj na vrata sobe i vikni mami i ujaku Damiru, da je tatin auto upravo ušao u garažu…! -Dobro tata! Par sekundi kasnije, curica se vrati na telefon. -Napravila sam što si rekao,Tata! -I šta se dogodilo ? -Pa, mama je počela vikati, skočila je iz kreveta sva gola, počela je svugdje trčati, poskliznula se na tepih, pala je kroz prozor, i sada je skroz mrtva! -Isuse Bože! Bože! Bože!… A ujak Damir? -Pa, on je skočio iz kreveta skroz gol, počeo je svugdje trčati, i onda je skočio kroz stražnji prozor u bazen… Ali je zaboravio da si prošli vikend ispraznio bazen da ga očistiš, i sada je i on skroz mrtav…’ Duga tišina… Onda tata kaže : -Bazen? Koji bazen? Jel’ sam ja dobio broj 6*6 2**…..

Mujo kasni s posla i nakon uobičajenog vremena stiže. Na vratima da dočeka zabrinuto lice Fate. Čim je ušao Fata ga zagrli i izljubi, pa će: -Joj kako mi je drago što te vidim!!! Muji ništa nije jasno, ne konta Mujo šta se dešava pa će: -Bona Fato, šta ti je?, šta se desilo pa me ljubiš? Fata veća sada smirena pa mu kaže: -Ma šuti, na radiju sam čula da je neki idiot sletio autom u kanal!!!

Zarakijo se Momo u kafani i malo se zamjeri nekom čovjeku i ovaj mu opali šamar. Momo onako pijan mu kaže: -Ajd’ još jednom me ošamari i ima da ti dovedem sina! Nije pošteno ni izgovorio, a tip mu složi ponovo šamar. Izađe Momo iz kafane i poslije desetak minuta dolazi sa sinom. Sin kršan momak i čim su ušli pita: -Ko je šamarao mog taju? -Javlja se tip i kaže -Ja sam pa šta? E. ajde junače sad ga ošamari ako smeš!! Tip ponovo odvali šamarčinu Momi. -E, ajde sam da te vidim ako smeš! Tip Momi složi ponovo šamarčinu, a Momo će sinu: -Ajmo mi kući nemoj više da me braniš!!!

Mujo momčina izrasto, vakat cure tražiti i tako ode on mala i svidi mu se lijepa cura, aman-zaman. -Ja sam Mujo!, a djevojka mu stidljivo kaže: -Ja sam Fata. Konta Mujo u sebi: Što odugovlačiti idem ja odmah u akciju. Poslije duže šetnje, pozove Mujo Fatu malo do stana. Prihvati Fata. Dođu u stan i Mujo je ponudi pićem, naspe im po rakijicu i čim su popili, Mujo se da na posao. Krene Mujo da hvata Fatu, a ona mu odvali šamarčinu. -Sram te bilo, ti misliš da sam ja ženska koja poslije jednog pića pada na leđa. Mujo trlja lice pa je pita: -I šta ćemo sada?? -Ma ništa natoči još jednu rakijicu!