Zašto se budite u isto vrijeme noću??!

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini , kronični poremećaji spavanja obično su uzrokovani Yin-Yangovom neravnotežom koja je posljedica poremećaja toka energije u vašem tijelu.

Ova energija zove se Qi i vjeruje se da je posvuda na Zemlji. Kada ste u dobrom fizičkom stanju, Qi slobodno teče kroz vaše tijelo, ali ako imate zdravstvenih problema, vjerojatno postoji blokada Qi u određenom unutarnjem organu koji vas može probuditi tijekom noći.

Mi na Bright Sideu otkrili smo kako naše tijelo radi u očima kineskih medicinskih djelatnika i što bi to moglo biti razlog zašto se svaka večer probudimo.

Koji je kineski meridijski sat?

Kineski orgulje tijelo Sat pretpostavlja da Qi cirkulira kroz dvanaest glavnih meridijana u tijelu koji se odnose na određene unutarnje organe. Ovaj ciklus obično traje 24 sata dok svaki od vaših tijela ima 2 sata Qi punjenja .

Noću se Qi izvlači prema unutra kako bi napunio naše tijelo. Dakle, ako je vaš san uvijek poremećen u određenom trenutku, vjerojatno postoji neravnoteža u jednom od vaših organskih sustava, jer energija ne može proći kroz nju, što znači da se probudite.

21: 00-23: 00 – štitnjače

Tijekom ranih faza sna, naš endokrini sustav se ponovno balansira i naše krvne žile postaju aktivnije. To znači da bi svi zdravstveni problemi povezani s imunološkim sustavom, štitnjačom, nadbubrežnim žlijezdama ili metabolizmom mogli biti budni.

Poteškoće s zaspanjem tijekom ovog vremena mogu također biti znak prekomjernog stresa i brigetijekom dana. Da biste poboljšali kvalitetu vašeg sna u ovoj fazi, možete prakticirati meditaciju, joga učenja u krevetu ili uzastopne napetosti mišića i vježbe opuštanja.

23: 00-01: 00 – žučni mjehur

Vaš žučni mjehur proizvodi žuč, koji je potreban za probavu i apsorpciju da razbije sve masnoće koje ste konzumirali tijekom dana. Buđenje tijekom ovog vremena moglo bi značiti da vjerojatno imate žučni kamen ili da trebate prilagoditi unos masnoće i jesti više zdravih ulja .

Žučni mjehur je također povezan s emocionalnim razočaranjem, siromašnim samopoštovanjem, gorčinom i ogorčenjem . Dakle, kako biste se vratili na spavanje, trebali biste prakticirati bezuvjetno samoprihvaćanje i oprost prema drugima.

01: 00-03: 00 – jetra

Tijekom tog vremena vaše se tijelo čisti, uklanjajući otpadne materijale iz krvi i drugih tkiva, zato se probuditi u ovom dijelu noći moglo bi značiti da vaša jetra ima previše toksina za rješavanje . Da biste ga lakše obavljali, pokušajte piti čistu vodu i smanjiti alkohol i kofein.

Buđenje tijekom tog vremena također može značiti da ste puni negativnih emocija poput ljutnje, frustracije, krivnje i bijesa koje treba riješiti ako želite vratiti svoj san normalno.

03: 00-05: 00 – Pluća

Vaša pluća su prvi organi koji počinju puniti Qi prikupljanjem kisika i premještanjem na sve ostale sustave u pripremi za novi dan. Ako se budete bavili tijekom razdoblja od 3:00 do 5:00 sati i imate simptome poput kašlja, kihanja ili nazalne zagušenja, to može ukazivati ​​na to da imate višak sluzi ili lošu prehranu .

Pluća su također povezana s osjećajima tuge i žalosti , tako da buđenje u ovom trenutku može biti znak da trebate otpustiti ove osjećaje. U tom slučaju, obavljanje nekih vježbi disanja može vam pomoći da bolje spavate.

05: 00-07: 00 – Veliki crijevo

Tijekom ovog jutra, energija se koncentrira u vašem debelom crijevu koji briše otpad iz vašeg tijela. Ako postoji neravnoteža u ovom organu, možete doživjeti zatvor, porast tjelesne težine ili čak prerano starenje . Kako bi vaš debelog crijeva ispravno funkcionirao i regulirao vaš ciklus spavanja, trebali biste protezati svoje mišiće, piti puno vode i koristiti se za kupanje nakon buđenja.

Ovaj put je također povezan s emocionalnim blokiranjima, osjećajem da je zaglavljen, obrambeni ili nestrpljivi u vezi s vašim životom. Stoga konstantno buđenje može biti znak da trebate otpustiti sve svoje emocionalne terete. IZVOR. BrightSide.me