Zašto muškarci vole toliko ženski dekolte??!

Rijetko koji muškarac može ostati potpuno ravnodušan pred bujnim ženskim grudima, a ne usmjeriti pogled ka bujnome dekolteu čini se kao nemoguća misija.

Muška opsesija ženskim grudima je poprilično čudna. Muškarci su jedini muški sisavci koji su fascinirani grudima u seksualnom kontekstu. “I žene su jedinstvene među sisarima po činjenici da im grudi rastu u pubertetu bez obzira na to da li su trudne ili ne. Mi smo takođe jedina vrsta u kojoj muškarci dodiruju ili oralno stimulišu grudi partnerice kao deo seksualnog čina.” I žene u tome uživaju. Istraživanje kaže da 82 posto žena voli kada im muškarci stimulišu bradavice, a više od šezdeset odsto tražiće tu vrstu dodira.

Ženske grudi ih smiruju -Sam pogled na ženske grudi muškarce asocira na dojenje, a samim time i na djetinjstvo. Ženske grudi ih podsjećaju na idilične dane djetinjstva, kada su ih majke štitile od svih svjetskih zala, pa i sada, iako u godinama daleko od mladosti, žele zariti glavu u tu ‘sigurnu luku’ i pobjeći od svega.   Grudi su povezane s prirodnom selekcijom -Prema Charlesu Darwinu i njegovoj teoriji evolucije, ljudi nesvjesno biraju partnere koji su zdravi te su sposobni za reprodukciju. Prema Darwinovu istraživanju, muškarce privlače ženske grudi, posebice one malo bujnije, jer ih navode na zaključak da ta žena ima snažnu konstituciju te je sposobna održati vrstu. Iako reprodukcija više nije na prvome mjestu liste prioriteta, instinkt i dalje ima utjecaj.  Grudi su ključne za žensko seksualno uzbuđenje -Svaki dobar ljubavnik zna da su ženske grudi snažno povezane sa ženskim libidom. Stoga, muškarci znaju da ako na pravi način dodiruju grudi, mogu ženu dovesti u stanje seksualnog uzbuđenja.

Jedan od primarnih razloga muške opsjednutosti ženskim grudima nalazi se u samome društvu koje potiče tu fiksaciju i fokusiranost na taj dio ženskoga tijela. Naime, bacite pogled na bilo koji magazin ili časopis i uočit ćete toliko dekoltea da ih nećete moći ni prebrojati. Ista stvar vrijedi za reklame, modne kataloge ili bilo koji drugi oblik marketinškog materijala. Vrlo jednostavna logika nam govori sledeće. Muškarci vole ženske noge. Što se više vide, što su duže, smatramo ih lepšim. Volimo grudi, što su veće, više nam se sviđaju. Nažalost, takva jednostavna logika “ne drži vodu”! Po toj logici, trebale bi nam se sviđati i velike ženske guze, sa čim se mnogi ne bi složili. Evolucijski biolozi koji zadnje vrijeme pokušavaju objasniti sve činjenice ljudskog života, od morala, religije… do seksa, ponudili su nam teoriju.

Ženske grudi su nam više puta znak koji ukazuje na seksualnu zrelost ženke. S obzirom da žena u tridesetima koja je rodila već petoro dece i nikad nije nosila grudnjak – više nema uspravne i pune grudi, već viseće i pljosnate, mužjak koji je želio veliko potomstvo izabrao je uzdignutije, mlade, pune, stršeće grudi. Zato su imali bolje (veće mogućnosti za) potomstvo muškarci koji su prepoznali i cenili pune grudi koje nisu nužno i velike. Mi smo potomci tih mužjaka i u genima nam je zapisano da su grudi koje su pune, mlade, uspravne – “lepe”. To, nekako, objašnjava zašto načelno više volimo nešto veće grudi.

Grudi se, obično, skrivaju pod odećom, a ako nema odjeće, pod grudnjakom. Nekako se približno može oceniti veličina, ali nikad ne znamo koliko ih podupire grudnjak, kakve su bradavice, koža itd. Osim tog, grudi su meke i nežne, tople i, ako želimo nekog zaštititi od nečeg, privijemo ga na grudi. Pod njima se skriva naše srce u kojemu se skrivaju naši osećaji. S obzirom na sve, to je nekako, samopodrazumijevajuće da nas grudi privlače, čak ne nužno kao seksualni objekt.  Zašto su muškarci toliko ludi za ženskim grudima? Pitanje koje vekovima čeka na odgovor postalo je tema ozbiljnog naučnog istraživanja. I evo odgovora: autori veruju da se tajna skriva u hormonu koji majka luči u trenutku dojenja i koji stvara pojačanu vezu između majke i bebe ali i evolucionu crtu koja kasnije omogućava ljudima da budu u vezi.

 

Iako nije baš utješno znati na kakve sve tričarije znanstvenici troše svoje dragocjeno vrijeme, studija o tome vole li muškarci više ženske grudi ili stražnjice privukla je veliku pažnju. Nije nikakvo iznenađenje da je većini muškaraca jedno draže od drugoga, stoga je studija o tome tko je u većini apsolutno bila nužna.Fitrated.com ispitao je 2017 osoba kako bi doznali koji i kakvi dijelovi tijela osoba suprotnog spola najviše provlače njihovu pažnju. Kao što kaže popularna fraza, rezultati bi vas mogli iznenaditi.Rezultati su pokazali da 48 posto heteroseksualnih muškaraca vole žene s oblinama, 24 posto voli “prosječne” žene, 22 posto voli mršavice dok četiri posto njih voli žene s mišićima, iako je nejasno gdje je točno granica između pojedinih kategorija. Ispostavilo se da muškarci koji vole “prosječne” i žene “s oblinama” više privlače ženske grudi od stražnjica.

S druge strane, dečke koji više vole mršavije žene jedva su se odlučili pa je kod njih guza za dlaku popularnija od grudi i to za samo pola postotka. Kad je riječ o ženama, 41 posto heteroseksualnih žena tvrdi da vole “prosječna” muška tijela, dok 36 posto voli mišiće. S druge strane, 36 posto lezbijki voli “prosječna” ženska tijela, a 30 posto voli žene s oblinama. Zanimljivo, i njenih više privlače ženske grudi od stražnjica. Njih 36 posto prvo baci pogled upravo na grudni koš. Nije rijetkost da muškarac kod žene prvo primijeti grudi ili guzu. I da, baš će ova dva ženska atributa mnogi pripadnici jačeg spola istaknuti kao nešto što im najviše privuče pažnju kada ženu žele odmjeriti. A jeste li se ikada zapitali što to govori o muškarcu ako on pripada timu grudi ili timu guza? Izgled je ono što muškarac prvo primijeti na ženi, a poznato je da mnoge muškarce najviše privlače grudi i(li) guza. To se možda čini kao čista banalnost, no ukus muškarca zapravo može otkriti puno više o njemu, preciznije o njegovu karakteru nego što se isprva čini, što je i znanstveno dokazano. Podijelimo li muškarce u tim grudi i tim guza, to o njima govori slijedeće:

Muškarci koji se “pale” na ženske grudi često su egzibicionisti i vole biti u centru pažnje. Oni koji pripadaju “timu grudi” najvažnija je neovisnost te se ne vole osjećati sputano što je čak pomalo i kontradiktorno s obzirom da “objekt” njihove žudnje – grudi – dolazi u paru.   Muškarci koji se “pale” na ženske guze vole red, urednost, organiziranost i pravilnost. Oni ništa ne vole raditi napola te streme uspjesima i postignućima. Mnogi muškarci koji pripadaju timu guza bave se poduzetništvom što je u skladu s njihovom potrebom da im u životu sve bude posloženo.