Zašto muškarci stalno gledaju druge žene??!

Iako će skoro svaka žena da pobjesni kada vidi da njen muškarac gleda drugu ženu na ulici, muškarci tvrde da je ta ljubomora neosnovana.

Svaka žena će se osjetiti ugroženom ukoliko uhvati svog dečka ili supruga da gleda drugu jer misli da je upoređuje s djevojkom koju je pogledao. Ipak, muškarci tvrde da su njihove misli potpuno drugačije.Bez obzira na to koliko je žena atraktivna i samouvjerena, kroz glavu će joj proći: “On je gleda zato što je ona zgodnija i ljepša”. Nakon toga će to protumačiti kao da nije dovoljna svom partneru, a mučiće je i to da njen muškarac razmišlja o zgodnoj prolaznici i narednih dana, pišu “Nezavisne.

Muškarci kažu da bi žene trebalo ovo da znaju – to što pogledaju zgodnu djevojku koja prođe pored njih ne znači da o njoj fantaziraju narednih pet dana. U najvećem broju slučajeva, “ispari” im iz glave čim prođe pored njih.

Muškarci smatraju da činjenica da su u vezi ili braku ne znači da ne smiju da primećuju lijepe stvari oko sebe. Iako ponekad pomisle da je druga žena privlačnija, to im na kraju dana uopšte nije važno.

On je odabrao vas i ako je samo vama posvećen, onda mu ovo zaista ništa ne znači.

IZVOR: Haber.ba

 

KLASIČNA PRIČA – muškarac se zagleda u ženu s kojom nije u vezi, a žena s kojom je u vezi zbog toga se jako naljuti. Čast iznimkama, ali većina će žena barem okrenuti očima na takav potez. Znanost, s druge strane, pokazuje ne samo da je okretanje za drugim ženama poprilično bezazleno, nego i sasvim prirodno za muškarce.
Zbog mozga Istraživanja pokazuju da je muški dio mozga povezan uz pronalazak seksualnog partnera 2.5 puta veći nego isti taj dio kod žena. Još iz doba spilja, muškarci su jednostavno skloni pronalasku seksualnog partnera za produljenje vrste, a njihov mozak slično funkcionira i danas – jednostavno im se prirodno okrenuti za potencijalnom “ženkom”, čak i ako ju uopće ne žele oploditi.
Testosteron igra veliku ulogu Muškarci u venama imaju šest puta više ovog hormona od žena, a poznato je da testosteron smanjuje kontrolu impulsa. Drugim riječima, muškarci prvo pogledaju, pa tek onda razmišljaju.
Privlače ih nove stvari Istraživanja pokazuju da žene osjećaju privlačnost prema poznatim licima, dok je za muškarce uobičajeno da ih privlače stvari koje još nisu vidjeli. U tu kategoriju ulaze i novi automobili, ali i nepoznate žene. Ako ne vičete na njih kad se okrenu za dobrim autom, nemojte ni kad se okrenu za zgodnom ženom jer je to najčešće samo da zadovolje znatiželju.