Zamršene mozgolomke koje će dobro razdmati vaše moždane vijuge…

Što smo stariji, sve nam je teže da rešavamo logičke zagonetke pitalice. Nešto što bi đak prvak rešio za nekoliko sekundi, nama će oduzeti mnogo vremena, a pitanje je da li ćemo doći do ispravnog odgovora. Ako volite izazove i želite da razmrdate male sive ćelije, probajte da rešite ove mozgolomke. Tačni odgovori vas čekaju na kraju teksta. Srećno!

1: Pronađite slovo “N”

Zagonetka #1: Pronađite slovo "N"

2: Sijalice i prekidači

Zagonetka #2: Sijalice i prekidači

3: Pogrešan zbir
Zagonetka #3: Pogrešan zbir
4: Kokoške i jaja

Zagonetka #4: Kokoške i jaja

5: Banane i satovi

Zagonetka #5: Banane i satovi

6: Koliko kvadrata vidite?
Zagonetka #6: Koliko kvadrata vidite?
Ako niste uspeli ili ste delomično uspeli na kraju objave nudimo vam rešenja. Izvor: Bright Side.
U tri ujutro, u olujnoj noći, netko lupa na vrata.Mujo otvara vrata kuće, a pred njim stoji pijanac, jedva stoji na nogama. Pijanac moli Muju da izađe da ga malo pogura. – “Nema teorije”, “tri je ujutru, čovječe!” i zalupi mu vrata pred nosom. Fata : – Tko je bio? . Mujo :- Ma neki pijanac, traži da ga poguram. Fata : -Jesi li mu pomogao opet pita Fata. Mujo: -Nisam lud, tri je ujutru i napolju lije k’o iz kabla! Fata: – Sram te bilo ! Sjećaš li se, kad smo se prije dva mjeseca vraćali od Sulje, i kad su ti kola crkla po onoj kišurini !? Da se ona dvojica momaka nisu zaustavili da te poguraju, nikad se ne bi odande izvukli. Mujo, se malo postidi, i na kraju se obuče, otvori vrata i prodere se u mrak i kišu: – “Halo, jesi li još tu ? – Jesam …, dere se pijanac. – Treba li te još pogurati? – pita Mujo – Treba, hvala lijepo! – kaže pijanac.  A đe si ? – pita opet Mujo. – Evo me ….na ljuljački !

Dobio Mujo novi stan i otišao da ga vidi.Ušao on, ma sve lijepo, stan nov. Malo razgledao sobe i došao do spavaće sobe. U njoj ugrađen plakar. Otvori on plakar -u plakaru ogledalo. Mujo se uplaši, brzo zatvori plakar i otrča do najbližeg telefona. – Halo, policija, neko mi je provalio u stan. Policajac ga pita je li još provalnik tamo. Mujo: -Da, još je tamo, krije se u plakaru! Dođe policajac na uviđaj. Uđe u sobu, polako se približi plakaru i naglo otvori vrata.
– A, pa kolega je već stigao…

Mujo veliki švaler i ode do svoje dragane.Taman kad se latio posla začuje se zvono. Preplašena ljubavnica skoči i kaže Muji: -Ja dragi bježi to je moj muž. Mujo se isprsi i kao ne boji se on nikoga. Ljubavnica mu uzrujano kaže da joj je muž opasan, ima pištolj i nož uvijek. Mujo pogleda sa prozora pa će: -Ali 16 je sprat pa kako??, ma ni govora!!! -Ma skači, evo otključava vrata!!! Šta će Mujo ipak skoči i dok je padao kaže glasno: -Bože dragi, pomozi!!! Kada je bio oko 6 sprata ponovo će Mujo: -Bože, samo da ostanem živ, mogu i invalid ostati ali samo da ne umrem…. U tom momentu naiđe kamion gradske čistoće koja je vozila pokošenu travu iz parkova i Mujo padne baš u tu pokošenu travu. Vidi Mujo čitav je, ustaje i otresa travu sa sebe pa će: -E jbg-a Mujo i ti se za svaku sitnicu odmah prepadaš i Bogu moliš!!!

ODGOVORI NA ZAGONETTKE: Zagonetka 1: Slovo “N” ćete pronaći u 6. redu.  Zagonetka 2: Uključite prvi prekidač, sačekajte nekoliko minuta, pa ga isključite. Uključite drugi prekidač i uđite u sobu sa sijalicama. Samo je jedna sijalica upaljena i povezana je sa drugim prekidačem. Sijalica povezana sa prvim prekidačem mora biti topla. Poslednja sijalica je povezana sa trećim prekidačem.  Zagonetka 3: Koristite liniju da pretvorite “+” u 4. Imaćete 545+5+5 = 555, ili 5+545+5 = 555, ili 5+5+545 = 555.  Zagonetka 4: 48 jaja. Jedna kokoška nosi jedno jaje na tri dana, odnosno 4 jaja za 12 dana. 12 kokošaka će sneti 48 jaja za 12 dana.  Zagonetka 5: 38. Prvi red: 15+15+15 = 45 Drugi red: 4+4+15 = 23 Treći red: 4+3+3 = 10 Četvrti red: 2+3+3*11 = 38  Zagonetka 6: Možete videti 11 kvadrata.