Zajednička sa mamom!!! :D :D

Došao mali Muj’ca iz škole i hvali se ocu kako su učili o dostignučima u svijetu. Sjedi nešto šara pa će ocu: Nikako ne mogu da shvatim kako su naši djedovi mogli da žive bez svjetla, televizora, interneta, kola i mobitela? Otac ga pogleda i kaže mu: -Pa i nisu mogli!! Vidiš li, Muj’ce, da su svi pomrli!!!

Uselio Mujo u novi stan i ode to proslaviti s prijateljima u kafiću. Nakon što su dobro nacvrcali pozove Hasu da mu pokaže kako je uredio stan. Razgleda Haso po stanu, i na kraju uđu u dnevnu sobu, a nasred sobe stoji gong.
Haso ga upita: -Bolan Mujo, što će ti gong nasred dnevne sobe? Mujo se veselo njiše i odgovori mu: Nije to gong, jarane, to je sat, i to najprecizniji! Haso ga zbunjeno pogleda: Mujo, ti si pijan ko zemlja, kakav sat? A Mujo mu kaže: Pazi sad! Odvali Mujo po gongu iz sve snage, kad se s druge strane zida začuje: Konjino jedna, šta lupaš, tri i petnaest je kretenu jedan!

Baba u autobusu i nakon nekog vremena počne da se žali: Bože, Bože al sam žedna! Naravno, niko ne reaguje, a baba će opet: Bože, Bože kako sam žedna! Čekaj baba dok stigneš tamo gde si krenula, kaže joj jedan od putnika. Nakon nekoliko minuta baba će opet: Bože, Bože kako sam žedna! Iznervirani vozač naglo zaustavi autobus kraj neke kafane: Idite tamo pa se napijte vode. Samo da Vas više ne slušam! Baba se napila vode i vratila u autobus, vozač odahnu i krenu dalje. Nakon nekoliko minuta baba se ponovo oglasi: Bože, Bože al sam bila žedna!