Vreme je za bolnicu :D :D

Došao jaran Haso u obilazak jaranu Muji. Mujo malo bolestan. Kupio Haso kilu jeftinih jabuka i neki sokić. Zasjeo Haso dobro i kad je trebo da krene kaže njemu Mujuo: -Jarane, malo ti je sada kasno da ideš. De ti fino ostani na konaku pa sutra ujutru polako. Pristane Haso i kad se trebalo spavati kaže on Hasi. -Jarane, hoćeš li s nama u sobi spavati ili ćeš na sprat da spavaš sa bebom? Konta Haso:- Ma kakva beba, ne želim čitavu noć da budem budan uz malo derište i kaže Muji: -Ma ja ću sa tobom i Fatom, malo će biti tijesno ali nema veze. Ustali ujutru i čekaju u avliji jutarnju kafu. Stiže kafa i donosi je prelijepa djevojka pa će: -Jeste li se naspavali, ja sam Beba. Gleda Haso pa će:
-E, Bebo ja sam magarac!!!

Školsko zvono se oglasi i učitelj kaže djeci: -Djeco vikend je, za domaći napište jedan malo duži tekst od bar 200 riječi, na temu: -Kako sam proveo vikend!! Ponedeljak i učitelj sluša šta su djeca napisala. Na red dolazi Perica i on čita: -U subotu sam crvenom bojom ofarbao klupu u dvorištu. Perice, pa je li to sve? to je samo devet riječi. -Učitelju ostalih 191 je izgovorio moj tata, kad je na tu klupu sjeo, a ja nisam smio napisati te riječi…

U šumsku prodavnicu konačno stigle pive, otego se red kad je zeko došao. Prođe malo stiže lav i naravno odmah preko reda. -Alo, ima ovdje i red kaže zeko Okrene se lav i kaže: -Ko se to buni da ga čujem? Svi šute, niko se ne javlja. Odlazi lav sa dvije gajbe piva. Malo pa eto i slona i naravno i on odmah preko reda. Zeko će opet:- Aloo, pa ima ovdje i red!!! Slon se ljutito okrenu i odmah će: -Ma ko se to buni, da ga vidim?? Uze i slon dvije gajbe i odlazi. Opet tišina, svi šute. Red se polako miče. Poslije sat vremena i zeko dođe na red ali samo desetak piva ostalo, šta će zeko uzme pive i kući. Dolazi kući i odmah navali na pive, prva, druga, treća i već kod četvrte će: -ŠTA KO JE REK’O? PA ZEKO REK’O!!!