Visoke, niske: Razmak između vaših obrva otkriva mnogo o vama

Šta vaše obrve govore o vama?

Niske obrve

Ekspresivni ste, brzo poduzimate akciju, volite odmah obaviti posao, često prekidate drugi koji su spori jer jednostavno ne možete čekati. Optimistični ste, no često i kritični.

Visoke obrve

Često vam je potrebno vrijeme da promislite o svemu prije nego reagirate. Uvijek čekate da vidite šta će se dogoditi. Morate prvo da prihvatite situaciju prije odluke. Emocionalni ste i ne volite biti u centru pažnje.

Prirodno debele obrve

Vi ste osoba puna samopouzdanja, odlučna, radite naporno kako biste napravili ono što trebate. No, lako vas naljute, lako isfrustriraju. Pokušajte duboko udahnuti, malo se opustiti. Nisu svi jaki kao vi.

Prirodno tanke obrve

Vi se pak borite sa donošenjem odluka i pokretanjem vaših ideja. Imate malo problema sa samopuzdanjem, ali vaši prijatelji su tu da pomognu. Ne rizikujete, već pokušavate sagledati sve moguće opcije kako biste smanjili opasnosti.

Neprirodno tanke obrve (čupate ih)

Prvo, prestanite ih čupati više nego što trebate. Drugo, naučnici kažu da ovakve osobe mnogu smatraju narcisoidnim – pravilo: pustite ih da budu  prirodne, jer kao što gore možete vidjeti, prirodno deblje obrve donose odlučnu i asertivnu osobu.

Zakrivljene obrve

Vi ste kreativni i poslovni, i svi žele surađivati sa vama. Pogled na vas pokazuje da se u vas lako uzdaju. Brinete se za svoje bližnje, zbog čega se uvijek oslanjaju na vas.

Prave obrve

Vrlo ste intelektualni, logični, volite činjenice više od emocija. Ovo je odlično za vašu profesiju ali loše za vas lično. Nikad ne dopuštate da vam emocije ometaju planove.

Radiosarajevo.ba