(VIDEO) Njemački magazin objavio snimke brutalnog zlostavljanja migranata od hrvatske policije

Migranti koji se pojavljuju na snimcima ranije bili su na teritoriji Slovenije.

Njemački magazin “Der Spiegel” objavio je snimke na kojima se vidi brutalnost hrvatske policije prema migrantima koji iz BiH pokušavaju preći u tu državu.

Video je nastao u martu 2020. godine u blizini mjesta Poljana. Osobe u uniformi za koje se vjeruje da su hrvatski policajci prisilno tjeraju ljude iz Hrvatske u BiH.

Hrvatski policajci, pri tome, primjenjujući psihičko i fizičko nasilje. Kako bi se otjerali migranti koriste bičeve, palice i kamenje.

– To je jasno kršenje zakona, piše Der Spiegel.

Snimci koje je objavio Die Spiegel predstavljaju sada najjasnije dokaze ilegalnog djelovanja hrvatske policije. Video snimak zlostavljanja objavljen je i na

youtube kanalu organizacije Nadgledanje graničnog nasilja.

Migranti koji se pojavljuju na snimcima ranije bili su na teritoriji Slovenije, što je tamošnja policija potvrdila za njemački medij.

Dakle, potpuno je jasno da je Policija Republike Hrvatske migrante koja je prihvatila iz Slovenije prebacivanje na teritoriju BiH koristeći brutalne metode.

 

https://youtu.be/rtEDbuDbqzU

Hrvatska godinama negira da njeni policajci ilegalno na teritoriju BiH ubacuju migrante koji se zateknu na njihovoj teritoriji piše  Istraga .