Vanja ipak zna kako je najbolje :D :D

Vratio se Haso iz Pariza i priča jaranima doživljaje…. Šetam ja tako pored Sene…. Veče, lijepo vreme, čuje se muzika iz bližnjeg bistroa, ma milina jedna….. Najednom, priđe mi jedna, em lepa, em mlada žena i poče nešto da mi priča. Gledam je ja onako belo, ni reč ne razumem- ja u školi učio njemački…  Priča ti ona meni, maše rukama ali vidi ona da je ništa ne razumem, pa izvadi iz torbice olovku i papirče i nacrta krevet. Ljudi moji, ja sam se skamenio, pojma nemam kako je pogodila da sam stolar?! Jednostavno insan da ne poveruje…

Žena dolazi u bračno savjetovalište. Obraća se za savjet i pomoć i kaže: -Znate, ja volim njega, on luduje za mnom, imamo zajedničke sklonosti. Uz to, on odlično zarađuje i presretni smo kad smo zajedno. Gleda je savjetnik i ništa mu nije jasno i kaže joj: -Pa u čemu je onda problem? -Znate ne znam šta da kažem svom mužu.

 

Prvi dan škole dolazi nova učiteljica i upoznaje se sa učenicima. Od učenika do učenika i dolazi do malog Ivice. Učiteljica: A kako se ti zoveš mali dječače? -Ime mi je Ivica, imam 8 godina i rođen sam u Mariboru!. Učiteljica: -A, too znači Ivice da si ti Slovenac!!? A Perica iz zadnje klupe daje svoj komentar: Učiteljice, to znači da magarac koji se rodi u Lipiku je Lipicaner!!!

Uđe pijanac s poderanim ruksakom i starim novinama u autobus i sjedne kraj sveštenika. Izvadi flašu s rakijom, popije u jednom cugu sve što bilo u flaši, uzme svoje novine i poče da čita. Sveštenik se pravi kao da pijanac ne postoji i skriva svoju nelagodu. Nakon par minuta pijanac se zagleda u njega i pita: – Čujte oče, recite vi meni od kog đavola se dobija taj artritis? Sveštenik mu podrugljivo odgovori: – Artritis je posljedica pokvarenog života, odlaženja griješnim ženama, prekomjernog pušenja i odanosti piću, posebno žestokom alkoholu. Od opijanja koja završavaju noćima provedenim s prostitutkama i od mnogih drugih svinjarija i gadosti! – A u pi**u materinu, odvrati pijanac i nastavi da čita. Sveštenik se osjeti krivim za sve što je ovako grubo rekao pijancu i odluči dai mu se izvini, te pun razumjevanja kaže: – Oprostite, nisam namjeravao biti tako grub, ali recite mi od kada bolujete od artritisa? – Ja? Ma neeee, nemam ja tu bolest, samo sam čitao ovaj članak u novinama gde kaže da Papa pati od artritisa već nekoliko godina.