VADI SE NA LUDILO? Monstrum iz Žitišta koji je napravio masakr u kafiću prebačen u bolnicu!

Monstrum iz Žitišta, Siniša Zlatić jučer je uz jake mere obezbjeđenja prebačen iz Okružnog zatvora u Zrenjaninu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Po nalogu sudije za prethodni postupak, ljekari u ovoj ustanovi bi trebalo da utvrde kakvo je njegovo psihičko stanje, odnosno da li je bio uračunljiv kad je ubio bivšu suprugu Dijanu Zlatić, njenog novog dečka i još troje mladića koji su se te noći slučajno zatekli u kafiću “Makijato“. Na psihijatrijskom posmatranju, Siniša Zlatić će najvjerovatnije ostati oko mjesec dana.

 

–  Nije isključeno da će ubica pokušati da se izvuče na duševnu bolest ili pomračenje uma tokom masakra, što bi značilo da je bio neuračunljiv ili da je uračunljivost bila smanjena, što utiče na visinu kazne – kaže izvor “Kurira“ i objašnjava da bi psihijatrijsko vještačenje trebalo da pokaže da li je bio svjestan svojih postupaka kad je pucao u nedužne ljude.

 

–  Za krivično djelo koje se Zlatiću Stavlja na teret zaprijećena je maksimalna kazna do 40 godina zatvora i zbog toga je neophodno da se utvrdi da li je on psihički zdrava osoba – kaže izvor iz istrage. U Specijalnoj zatvorskoj bolnici, koja se nalazi u sklopu Centralnog zatvora, neprekidno će biti pod budnim okom zatvorskih čuvara.

(Alo.rs)