Uživancija more, sunce :D :D :D

Mujo i Fata doručkuju. Mujo gleda Fatau ispod oka i onda je upita: Dobro, bona, šta je to bilo sinoć kad si se vratila s kartanja od jaranica? Fata ga pogleda pa uzdahne:  Znaš šta … htjela sam bit’ kraj tebe, ležati uz tvoje golo tijelo, ljubiti te …. Mujo se zajapuri pa upita:  Pa šta je onda ovo jutros? Fata slegne ramenima: Fala Bogu, jutros sam trijezna!

Ulazi pijan čovjek u autobus, drmuckanje autobusa mu izaziva nagon da povrati, da bi to spriječio počeo je da razgleda putnike.Na metar od njega stoji gospođa srednjih godina pa će on njoj: Gospođo!!! Žena ga pogleda i znakom glave ga ko pita šta je? -Znate gospođo, ja u životu nisam vidio ružniju ženu od vas!! Gospođa očito uvrijeđena mu drsko odgovori: -I ja u životu nisam vidjela pianiju svinju od vas!!! On se polako ljulja pa će: -To ste u pravu gospođo, ali mene će to držati samo do ujutru…hik…

Mujo sa Fatom kod optičara bira Fata naočale. Fata probava sve redom,  a Muji već dosadilo pa će Fati: -Hajde bona ucrva se čekajući. Fata ga pogleda pa mu kaže: De bolan, šta samo stojiš pomozi mi da odaberem. Dvoumim se između ovih i ovih. Ove su jeftine, al sam sa njima pravo ružna, a ove su skupe i izgledam lijepo u njima. Mujo će nervozno: Uzmi, bona, one prve …Em su jeftine, em bolje vidiš s njima!