Užasne greške kojim uništavate svoj mobilni telefon…

Tehnologija se čvrsto uplela u naše živote – toliko da jedva možemo da zamislimo da se odvojimo od mobilnih telefona, kompjutera i tableta, čak ni na kratko vreme. Kada je već tako, jedino što možemo da uradimo jeste da se potrudimo da maksimalno produžimo život tim uređajima i tako uštedimo novac. Mi vam otkrivamo trikove koji će vam u tome pomoći.

1. Ne držite telefon na punjaču ako je telefon već pun

Ne držite telefon na punjaču ako je telefon već pun

Foto: brightside.me
Zvuči očigledno, zar ne? Ali samo razmislite na trenutak… Koliko ste puta skinuli telefon sa punjača i videli da je 100% pun (i tako je stajao neko vreme)? Kada je telefon pun, napon će samo oštetiti bateriju.
2. Telefon ne morate da punite do 100%
Telefon ne morate da punite do 100%

Foto: brightside.me
Baterija na vašem telefonu ne mora da bude puna 100%. Zapravo je štetno držati je na njenom punom kapacitetu i bolje je da ostane malo prazna. Ne držite telefon predugo na punjaču – bolje je da ga nekoliko puta dnevno punite po 10-15 minuta, nego jednom do punog kapaciteta baterije.
3. Koristite svaku priliku da punite telefon
Koristite svaku priliku da punite telefon

Foto: brightside.me
Ovo pravilo je usko povezano sa prethodnim. Kada igrate igricu ili šaljete poruke, stavite telefon na punjač. Ne čekajte da vam vaš elektronski prijatelj sam počne signalizirati da je “gladan”!
4. Izbegavajte zagrevanje
Izbegavajte zagrevanje

Foto: brightside.me
Baterije su izuzetno osetljive na toplotu. Na primer, kompanija “Apple” savetuje svojim korisnicima da skinu čak i futrolu kada pune telefon. Ako ste primetili da vam je telefon vruć nakon punjenja, uradite isto. Sa druge strane, ako ste izloženi suncu, telefon obavezno držite u futroli da biste ga zaštitili od sunčevih zraka.
Image source: brightside

Haso čisti roštilj, a Mersiha se non stop vrzma oko njega. Ljut Haso što mu Mersiha smeta pa će ljutito: -Znaš šta, ma tvoja je gu*ica veća od ovog roštilja. Mersiha se pravi da nije čula, a Haso će opet: -Jesi li ti mene čula? A??! Mersiha opet ništa, a Haso sad uzeo metar pa ko fol mjeri i kaže: -E siguran sam da je veća od roštilja. Ode Mersiha u kuću, a Haso kad je završio uđe i on uzme pivce i lagano zeza i dalje Mersihu. Stigla noć i Hasi naumpalo, pa se uzvrtio oko Mersihe, Mersiha ga odmjeri pa mu kaže: -Bježi bolan od mene, zar misliš da ovoliki roštilj palim zbog jednog čevapčića.

Sjedila sam u čekaonici kod zubara, Tako sam primjetila i diplomu zubara, poznato mi ime i prezime. Sjetim se to je on moja velika simpatija. Bila sam totalno luda, bio je u mom razredu, a ja ludila za njim. Međutim, kad sam došla na red i vidjela ga, nisam bila sigurna da je on taj. Vidjela sam već stari čića sa debelim naočalima i polako se kretao. Ipak nisam mogla da ne odolim a da ga ne upitam: -Izvinte, jeste li vi bili generacija 76/77 4/4 ??? Pogledao me je, zatim nastavio sa radom i usput mi je rekao: -Jesam, a šta ste vi predavali molim? Skočila sam ljutito, kreten jedan senilni, pokvareni….