Utorak, ono kad te baš neće dan!!! :( :(

Mujo se nekoliko dana nije pojavljivao kući, Fata se sikirala da mu se nije šta desilo, pa odluči da krene tražiti svog Muju. Obiđe sve kafane ali Muje nema, sjeti se ona njegovih jarana Sulje i Hase. Provjeri kod jarana Sulje, ali nema ni Sulje kod kuće. Nađe ga kod jarana Hase kako igra poker. Malo od radosti, a malo od bijesa Fata vikne: -Mujo, bolan, dolazi kući već jednom!! Ti nemaš srca, čovječe!!! -Šuti, ženo, nemoj mi odavat’ karte! – dekne se Mujo.

Mujo i Haso na benziskoj pumpi uzeli gorivo i došli da plate, a iznad kase stoji natpis velikim slovima- nagradba igra. Glavna premija besplatan seks. Radnik na pumpi im objasni da svi koji plate gorivo mogu učestovati, a pravila su jednostavna: – Ja zamislim jedan broj a vi pokušajte pogoditi! Haso kaže: – 5 Radnik, žao mi je: – Ne, 4 Mujo odluči oprobati sreću i kaže: – 8! Radnik se nasmija i kaže: – Ne, 6 Razočaran Haso kaže Muji – Bolan Mujo u ovoj igri mi nešto smrdi, mislim da oni to namještaju Mujo mu odvrati: – Ma kakvi ba Haso, moja Fata je već dvaput dobila!

Žali se Haso jaranu Muji kako ima problema sa svojom Mersihom. Mujo ga sluša pa mu kaže: -Ma de bolan, koja to žena ne pravi problem, a šta je sada tebi problem? Haso će:- Ma jarane kad god se kasno vraćam iz kafane, Mersiha me uhvati čak sam i taksistima rekao na 200 metara da stanu prije kuće, ali jarane čim se uvučem u krevet, ona se probudi i eto belaja i galame. Sasluša Mujo pa mu kaže: -Ihh ja sam to lako riješio!! -Pa kako bolan pita Haso? -Jednostavno kad se vraćam iz kafane, taksisit kažem da obavezno naglo zakoči. A ponekad i trubi. Glasno se pozdravljam s njim. Kad uđem u kuću, obavezno nešto srušim i onako pijan uđem u sobu i kaže: -Fato, hoćel’ biti išta od seksa!! I kako Fata reaguje? -Ma, pravi se da spava.

Usred vrućeg ljetnog dana vidio Mujo fontanu i odluči se okupati u njoj go dok niko ne gleda. Uzeo on i sapun sa sobom. Naišle tri plavuše, a Mujo se počne pretvarati da je kip. Skamenio se, a sapun stavio u usta. Ali, plavuše se također odluče okupati. Tako se one svuku i uđu u fontanu. Jedna vidi sapun u Mujinim ustima, potegne Muju za ku””c, a on ispljune pola sapuna. -Dođe druga plavuša i potegne Muju za ku””c, a on ispljune i drugu polovicu sapuna. Došla i treća na red pa i ona potegne Muju, a sapuna nigdje. Potegne još jednom i veselo veli drugim plavušama: – Gle, ja sam dobila tećni!

Srele se dvije buhe, jedna kašlje, kiše, a druga je upita: -Šta se desilo pa tako izgledaš? Prva će: -Ma šuti, zanoćim ti ja sinoć u brkovima nekog slinavka i vidiš me sada! -Kad si glupa, za spavanje uvijek odaberi neku lijepo namirisanu i okupanu damu i uvučeš se u njene gaćice, i uvijek si zdrava. Dan dva nakon toga ponovo se sretoše, a ova još gora.Pa, šta je sada?!! – pita je druga. Ne pitaj. Zanoćim ti ja sinoć kod jedne fine gospođe, oprane i namirisane. Zaspim ti ja i probudim se tek ujutro, kad ono – ja ponovo u brkovima onog slinavka!