“URAGANKA” BOLUJE OD TEŠKE BOLESTI

Za problem je saznala prije dvije godine, terapiju mora uzeti do kraja života.

Bolest Sanje Vučić ima 3-4% populacije i smatra se da je neizlečiva.

Članica grupe “Hurricane”  Sanja Vučić nedavno je, sa svojim koleginicama, predstavljala Srbiju na “Evroviziji”. Pažnja javnosti je usmerena na njih mjesecima unazad,
a sada je Sanja odlučila da otkrije tešku istinu za koju javnost nije znala. Zapravo, otkriće je da raste od neizlječivih bolesti, koje je relativno česta i najčešće zahvata žensku populaciju.
U pitanju je  Hašimoto virus. Na zahvatama najčešće žene starosne dobi od 40 do 50 godina, mogu imati i mlađe osobe koje su izložene prevelikom stresu.

Pevačici  je bolest ustanovljena sa 25 godina, pretpostavlja se da je sve to zbog stresnog života i posla koji ima. Iako se prvobitno čini da je njezin posao vrlo lak,

glamurozan i većina njih se pita: “Ma šta je to, stojiš pred kamerama pevaš, slikaš se i igras”.

To je u principu istina, ali postoji onaj dio posla koji se ne vidi kada se kamere ugase i koliko je zapravo stresno.

Sanja je nedavno objasnila da je  Hašimoto posljedica nerviranja , lošeg imuniteta i brzog načina života koji vodi, a tijelo počinje da stvara antitele i štitnu žlezdu vidi kao neprijatelja.

Prije nego što je saznala da boluje od ove bolesti, ona je stalno bila umorna i dešavalo se da se umorna budi i da joj se ne ustaje iz kreveta.

Imala je velike promjene rasporeda, jako je nesrećna, iako je na svim poljima bila zadovoljna i ispunjena.

“Bila sam vrlo nesrećna iako sam, u suštini, na svim životnim poljima bila zadovoljna. Pomislila sam da postoji problem sa ženskim hormonima, pa sam rješenje prvo potražila kod ginekologa. Srećom, njoj je zbog sopstvenog iskustva bilo jasno o čemu pričam, pa mi je predložila da proverim  štitnu žlezdu “, rekla je pevačica.

Od kada je počeo sa terapijom njeno stanje znatno se promenilo, lek nosi svuda sa sobom i uzima redovno vitamin D i suplemente koji sadrže selen i magnezijum.

Sanja je poslala veliku poruku svim ljudima koji su se bore sa ovom bolešću i objasnili koje životne navike ona upražnjava i čine joj život lakšim.

“Nerviranje svakom čovjeku stvara zdravstvene probleme, a naročito sa sindromom Hašimoto. Zato nastoj da, koliko god je moguće, zadržim pribranost.

Uz to, trudim se da vodim zdrav život, ali moram priznati da mi ne uspijeva baš uvijek. Još prije dvije godine počeo sam sam da ishranu dovodim u red, jer su se pojavili problemi s težinom.

Nisu odgovarajuće namirnice koje sadrže gluten, a mliječni proizvodi su svježi na minimum jer mi smetaju, mada jogurt obožavam.

 

Međutim, još nailaze periodi kada ne mogu odolim „brzoj hrani“. Igrom slučaja, najviše volim upravo ono za šta će svaki lekar ili nutricionista reći „ne, nikako“.

Kad želja nadvlada, već sutradan izgledam kao balon, jer moj organizam zadržava veliku količinu vode. Zato se odmah vraćam na pravi put, pa jedem ono što se svima savetuje,

ai vežbam “, rekla je članica grupe” Hurricane “za magazin” Hello “.