Ulična mačka Cleo: od skloništa za životinje do mazne mačke

Mačka Cleo živjela je potpuno sama u vrtu na otvorenom sa svojih šest beba. Zaposlenici “Tierhilfe Torgau” u Saskoj brinuli su se o majci – ali u skloništu za životinje baršunasta šapa bila je duboko nesretna. Tada je odjednom sama izabrala svoju budućnost.

Mačka Cleo bila je nesretna

U sklopu kampanje kastracije, ljubitelji životinja iz Torgaua uhvatili su mamu mačku i njezine bebe i doveli Cleo u sklonište za životinje. No, baršunasta se šapa u objektu nikada nije osjećala kao kod kuće, uvijek se povukla i nikada nije purrila, izvještavaju prijatelji životinja iz Torgaua na Facebooku .

Čak i preseljenje u drugi udomiteljski dom teško da je donijelo poboljšanje: siktala je na svoju udomiteljicu i bojala se ostalih odraslih mačaka s kojima je sada dijelila smještaj. No tada su zaposlenici nazvali zainteresirane strane koje su Cleo željele odvesti na njihovu farmu.

Ulična mačka bira svoj dom

Kad je obitelj koja je željela usvojiti Cleo naišla na objekt istog dana, njegovatelji su se imali malo nade u sretan kraj: baršunasta šapa većini je ljudi dala hladno rame i nije se činilo da baš uživa u maženju.

Očito je bila samo izbirljiva.

Dok su zainteresirane strane razgovarale s hraniteljicom, Cleo je prilazila sve bliže, napokon legla između posjetitelja i čak počela mumljati.

Čuvari su bili toliko oduševljeni vezom obitelji i Cleo da se baršunasta šapa istog dana preselila u dvorište potencijalnog klijenta. 

Od tada je prava umiljata mačka koja se voli maziti i tražiti bliskost.