Uhhh, tebra kako sam se prepao!!!

Mlađi čovjek peca pored rijeke ali ništa, prolazi i drugi sat. Pored njega stariji čovjek peca i već dosta je riba uhvatio. Čudno ovom mlađem čovjeku pa priđe starijem čovjeku i pita ga kako on non stop vadi ribu a on nije ni jednu uhvatio. Koja je tajna kaži mi. Stariji čovjek mu kaže: Vidiš sinko, ja ujutru ustanem i ako mi je na lijevoj strani, ja pecam na gliste, a ako mi je na desnoj strani ja pecam na hljeb ili salamu. Sluša mlađi čovjek pa će starijem: -a šta ako stoji pravo? -E, sinko onda se ne ide u ribe već se traže žene…

Policajac obilazi svoj reon. U parku primjeti da cigo pokušava prebaciti konopac preko jedne grane. Prilazi mu policajac i pita ga: -Čovjeće, šta to pokušavaš? -‘oću da se kume objesim, dosta mi je svega i žene i čerge. Policajcu čudno zašto mu je konopac vezan oko struka pa će: -Dobro cigo, ali što ti je konopac oko struka vezan, ako se želiš objesiti valjda treba da je oko vrata? –A, kume, probo sam ja i oko vrata ali me steže i nemam zraka da dišem, eto što!!!

 

Poslije dugo godina sretnu se dva stara jarana. Sjede oni na Baščaršiji ispijaju kaficu i radoznao Mujo gdje
to Haso živi i radi pa ga upita: -A, jel’ bolan jarane gdje ti ono kažeš da radiš i živiš. Haso se isprsi ko on nešto važan pa će: -Jarane, ja ti bolan živim u Londonu. Mujo ga blijedo gleda pa će: -A gdje ti je to bolan? -Ihh, kako da ti objasnim, daleko jarane, daleko. A Muju interesuje pa će ponovo: -A, kolk’o je daleko od Sarajeva? -Pa, ne znam ti ja to u kilometrima ali ima vala preko šest sati kad se putuje avionom. Mujo ga gleda blijedo pa će: -Auuu, koja je to vukojebina moj Haso.

Zaposlio se Mujo kao lični vozač nekog tipa. Nailazi Haso i vidi s Mujom nešto nije baš potaman pa ga upita: -Vidi, vidi Muje, vidi mu odijela, jel’ bolan odakle ti to? Mujo sav ponosan pa će: -Kupio mi moj šef da izgledam kao vozač u filmovima!!! Haso:- Pa dobro Mujo, a zašto ti i cipele nije kupio, gore odijelo a dole bos?. Mujo će: -E, moj Haso koji si ti seljak, uz ovo odijelo ne idu cipele, vidi bolan da piše BOSS.

 

U ludnici doktor vrši uobičajenu vizitu pacijenata. Stane ispred kreveta od jednoga koji cijelo vrijeme proizvodi strašnu buku vičući: -Vuuuuuu, brrrr, vuuuuuuu, bbrrr… Doktor pročita njegov dosije i vidi da je nekada bio vozač kamiona. -Što to lijepoga radite? -Uobičajen posao vozim kamion za Zenicu. Doktor priđe slijedećem krevetu i vidi oblik čovjeka ispod pokrivača kako se mrda. Otkrivši pokrivač vidi nagog čovjeka, okrenutog trbuhom prema krevetu kako se ritmično pokreće gore – dole. – A što to vi radite. – Dok je on na putu za Zenicu, ja mu spavam sa ženom.