Udala sam se za starca biće para :D :D

Čula Fata da ima neka gatara koja može sa sigurnošću da vidi sudbinu. I ta ko Fata ode do gatare da joj gata. Sjela Fata a gatara gleda u neku staklenu kuglu pa će Fati: -Kuku, meni, kuku!!! Fata gleda tupo pa je upita:
-Šta je bona tako pa toliko kukaš? Kumo, ne znam smijem li ti da rečem. -Pa reci sad kad si počela, gotovo je kaže joj Fata. -Joj kumo, kako da ti kažem… Ma vidim da imaš čojeka i ne piše mu se dobro…. Vidi da će da bude ubijen… joj… Fata je malo prodrma pa joj kaže: -Ma znam ja to, de ti vidi hoće li biti istrage kakve…

Čuo Slovenac da su Bosanci glupi.-Kako bi to provjerio, dođe u Bosnu i vidi kako neki čoban čuva ovce.
-Pita on njega: • Koliko je sati? Čoban, koji je ležao na travi, kaže: • Pomakni malo jaja od onog ovna u desno…
Slovenac to uradi. -A čoban kaže: • Tri i petnaest… Slovenac pogleda na sat, vidi, stvarno, čoban pogodio.
-Posle pola sata pita Slovenac čobana koliko je sati. – Čoban kaže: • ‘Ajde sad, pomakni jaja od ovna u lijevo…
Slovenac to uradi, a čoban kaže: • Tri i četr’est pet… Slovenac ponovo pogleda u sat, i opet čoban pogodio.
– I on upita čobana kako zna da određuje vrijeme, a čoban se nasmija i kaže: • Majmune jedan, vidiš kolika je Sahat kula u Sarajevu?

Oženi se Momo. Dovede mladu i lijepu plavušu. Prođe prva bračna noć i Momo ujutru rani da obavi neke poslove.
Dolazi popodne kući i vidi žena umotala maramu oko glave i drži se još i rukama. -Zlato moje šta ti je? pita Momo.
-Ma, šuti od jutros sklapam one puzle što si mi ostavio i nikako ne uspijevam, glava mi puca!! -Ama, ja sam ti ostavio koprnfleks pahuljice da doručkuješ, kakve bona puzle??

Boli Muju lakat i on ode do svog jarana Hase i požali mu se. -Ma jarane, ne sikiraj se ima kod nas u bolnici novi kompjuterski centar i ti samo donesi malo urina i kompjuter će pokazati sve. Vraća se Mujo i konta u sebi:
-Ma je**la ga mašina, kako će ona znati šta me boli? E sad ću joj ja pokazati kol’ko je pametna. Natoči malo svog urina, vidi nije dovoljno pa kaže Fati da ona i mala Mersiha daju svoje mokraće. Kad je sve završio još malo od
svog ljubimca stavi i sve tako zapakovano da jaranu Hasi. Poslije tri dana jaran Haso mu donosi nalaz. Čita Mujo nalaz:  1).Pas vam ima metilje.  2).Kćerka vam je trudna.  3).Žena vam ima triper.   4).A vi, kada masturbirate odmaknite se od pločica da ne udarate laktom, pa vas neće boljeti lakat.