U zatvoru silovao i zadavio pedofila: ‘Htio sam da osjeti što su osjećale i njegove žrtve’

Pedofil koji je služio zatvorsku kaznu od 22 doživotne bio je Richard Huckle i imao je 33 godine. Ubijen je u oktobru 2019. godine.

Ubio ga je drugi zatvorenik, Paul Fitzgerald, koji ima 30 godina i koji je u zatvoru bio zbog seksualnog napada na osobu koja je šetala psa.

Suđenje se održava na Krunskom sudu u Hullu, javlja BBC i dodaje kako je na suđenju otkriveno kako je pedofil Huckle izboden,

napadnut tupim oruđem te kako je zadavljen.

Paul Fitzgerald, seksualni prijestupnik, na sudu je rekao kako je zadavio Hucklea, zabio mu kemijsku u nos do mozga te ga silovao s kuhinjskim priborom.

Richard Huckle, fotograf iz Kenta, bio je osuđen na 22 doživotne kazne zbog napastovanja 191 djeteta starosti između šest mjeseci i 12 godina.

 

Vrebao je djecu dok je volontirao u sirotištima u Maleziji i Kambodži. Pravio se da je učitelj i tako se infiltrirao u male i siromašne zajednice, piše Daily Mail.

Uhićen je 2016. godine nakon što ga je policija povezala s fotografijama i snimkama koje je dijelio s drugim pedofilima diljem svijeta.

Snimke i fotografije objavljivao je za određenu svotu i tako zarađivao. Povezalo ga se i s izradom “priručnika za pedofile”.  Paul Fitzgerald, seksualni prijestupnik,

na sudu je rekao kako je zadavio Hucklea, zabio mu kemijsku u nos do mozga te ga silovao s kuhinjskim priborom.

Tužitelj Alistair Neil Macdonald rekao je kako je Fitzgerald na taj način kažnjavao Hucklea za njegova djela.

“Rekao nam je da je bio pod utjecaju droga kada je to učinio i da se osjećao odlično te da bi to preporučio svakome”, rekao je tužitelj.