Tako “savršena djevojka” a sama??!

Ljubav je najljepša stvar na svijetu, ali pronalaženje istinske ljubavi vrlo je teško, naizgled nemoguće.

Ali nikada ne smijemo odustati! Istraživanje je provedeno i otkriveno je da muškarci izbjegavaju idealnu ženu. Zašto je to tako? Pročitajte dalje kako biste saznali.

Ovdje je zanimljiva priča: “Moja prijateljica ima 25. Ona je vrlo lijepa djevojka, pametna i dobro obrazovana, s odličnim poslom. Voli provoditi vrijeme s prijateljima u barovima i na koncertima.Momci su joj se jako svidjeli, ali ipak je još uvijek sama. Zašto? Jer ima čistu glavu i tačno zna ko bi trebao biti s njom. Nikada ne bi započela novi odnos sa “Samo da nisam sama” ili “Samo da pokušam.” Zato većina momaka imaju oznaku “Odbačen” ili odmah nakon prvog sastanka.”

Žene u savremenom svijetu ne gube vrijeme na ljude koji nisu sposobni za porodični život i brzo krenu dalje. Zato su neke žene u tridesetoj godini već bile u braku i razvele se ili imaju djecu i traže nove mogućnosti.

Žene traže nedostatak u njihovom tijelu toliko, da mogu zamisliti nedostatke i pronaći nesavršenosti u sebi i pojačati ih. To se događa kad izgube samopoštovanje.

Većina muškaraca na internetu se slaže oko ove priče: “Lično, želim ženu koja se može brinuti o meni i voditi brigu o stvarima oko kuće. Ne želim nikoga ko će tražiti pažnju svaki put kada izađemo.”

Ako su žene duže vrijeme same, gube samopoštovanje i postaju depresivne. Dakle, kad se čini da dobra prilika razbija celibat, obično ga uništavaju s previše teškim i pretjerano iskrenim riječima, i rekavši neke stvari koje muškarci ne žele čuti.

“Bivša mog supruga, bila je Miss Perfect. Bila je lijepa i pametna, a njena žudnja za životom bila je tako inspirativna. Čula sam ga da kaže da nije samo crush, ali bio je lud za njom. Ubilo me. Govorila sam: “Što to vidi u meni? “Prije nego što smo se vjenčali, odlučila sam ga pitati. Slegnuo je ramenima. “Bilo je komplikovano jer je bila previše savršena”, rekao je. “Uzmi nas, na primjer, u redu? Brzo se probudimo, ali ako hoćemo, možemo izaći iz kreveta u večernjim satima ili ostaviti prljave ploče tačno pokraj našeg kreveta ako želimo. Samo znamo da nam se neće dogoditi ništa strašno ako to učinimo.Ali bila je luda što je sve činila savršeno. Znaš, perfekcionistički sindrom. Rekla sam, “Ne, hvala ti!”

Izvor slika: worldfactsftw.com

 

Lijepa i zgodna djevojka, duhovita, obrazovana, zanimljiva, sposobna sama zaraditi novac, društvena, ima izgrađen vlastiti stil… Hm… Djeluje nestvarno? Griješite! Djevojke koje krase ove osobine nisu rijetke, samo je pitanje koja očekivanja i vrijednosti gaji druga strana. Čak i kada se sve poželjne savršenosti spoje u privlačno pakiranje, većina muškaraca bježi glavom bez obzira, a pripadnice ljepšeg spola ostaju zbunjene i postaju sve nesigurnije u sebe.

Dakle, zbog čega muškarci bježe od savršenih žena? Nekoliko je jednostavnih odgovora, ali razlozi se ne smiju generalizirati, jer su problemi u emotivnim odnosima uglavnom individualne prirode. Međutim, uzimajući u obzir i individualne razloge, uspjeli smo izdvojiti nekoliko najčešćih uzroka zbog kojih neodoljive djevojke ostaju same.

“Divna je, ali uspješnija je od mene” Ako djevojka zarađuje više od partnera ili se nalazi na znatno višoj poziciji u karijeri, to može biti problem, jer rijetko koji muškarac prihvaća tuđu dominaciju. Priroda im nalaže na budu oni koji predvode i kada žena preuzme tu ulogu, njihova moć pada u vodu. Ovo je jedan od najčešćih razloga zbog kojih sposobne žene ne mogu pronaći odgovarajućeg partnera. Ipak, nije sve tako crno – ima i muškaraca koji su dovoljno sigurni u sebe da će dopustiti svojoj sujeti da se iznjedri u ponos zbog uspjeha partnerice. Za takve muškarce uvijek navijamo!

“Previše me kontrolira” Zanosna je i zanimljiva, ali očekuje da zna gdje ste, kada i na kakve zajedničke planove može računati u narednom desetljeću. Kad takva dama počne hvatati sve konce, muškarac bježi glavom bez obzira i tada ga, priznajemo, razumijemo u potpunosti. Ako je želja za kontrolom postala dominantan dio ličnosti, onda vaša izabranica možda i nije više tako savršena, ne?

“Svima se sviđa, ne mogu to podnijeti” Osobe koje žele emotivnog partnera samo za sebe ne mogu podnijeti da se njihova druga polovica sviđa još nekome u okruženju. Zbog toga ili maltretiraju voljenu osobu ili izlaze iz veze. Kad pored sebe imate djevojku koja je fizički veoma privlačna, a uz to zanimljiva i jedinstvena, teško da ćete moći zaštititi je od tuđih pogleda i udvaranja. Umjesto da sebi uskratite divan odnos sa gotovo savršenom osobom, zaključajte ljubomoru racionalnim razmišljanjima i budite ponosni što ste baš vi izabranik njenog srca.

“Stvarno nije moj tip” Ok, ona možda je atraktivna, pametna i duhovita i svatko bi rado bio u njenom društvu makar nekoliko sekundi, ali možda baš i nije idealna za sve muškarce kada je riječ o ozbiljnijim emotivnim odnosima. Ponekad vas odbijaju nečiji pokreti, glas ili neka sitnica u ponašanju koju ne možete da ne primijetite. Znate kad kažu – “jednostavno nema kemije”. Ako je tako, ne zavlačite “skoro savršenu” djevojku, već joj stavite do znanja da ipak niste “gospodin pravi”. Ako je strah od neuspjeha razlog bježanja od djevojke kojoj ne možete pronaći manu, onda je valjda vrijeme da mijenjate strategiju! Pokažite svoje adute i riskirajte, tko zna, možda je baš vi oborite sa tih lijepih nogu! I zapamtite, tko riskira, profitira. U svemu, pa i u ljubavi.