Svoju ljubav nađeš kad se najmanje nadaš :D :D

Dok je vozio auto, svećenik kraj puta ugleda opaticu.Zaustavi se i ponudi joj prevoz što ona i prihvati. Opatica uđe u auto, sjede i prekrsti noge, razgrnuvši tako svoju haljinu i otkrivši svoja koljena. Svećenik baci pogled i umalo ne izazove nesreću. Nakon što je ponovo preuzeo kontrolu nad vozilom, on potajno spusti svoju ruku na njeno koljeno. Opatica ga pogleda i kaže mu: -Oče, zar se ne sjećate 129. Psalma? Svećenik se trzne i duboko ispriča, pa skloni ruku. Promijenivši brzinu, on međutim opet stavi ruku na njeno koljeno… Opatica mu opet kaže: -Oče, zar se ne sjećate 129. Psalma? I još jednom svećenik joj se ispriča, rekavši: -Oprostite, sestro, ali tijelo je griješno. Stigavši u ženski samostan, opatica izađe, uputivši mu značajan pogled i ode. A svećenik stigavši u crkvu, požuri i uzme Bibliju i pogleda 129. Psalam. U njemu je pisalo: -Idi naprijed i traži, produži dalje i spoznat ćeš vrhunac slave. Pouka: Ako nisi dobro informiran o poslu koji radiš, možeš propustiti sjajnu priliku.

Mujo i Fata popodne odmaraju ut tv. Fata se dočepala daljinskog pa vrti po kanalima. Samo što Mujo uspije malo vidjeti na kanalu Fata prebaci na drugi kanal i tako pomalo poče ljutiti Muju Stade na kanalu gdje se pokazuju kuhareske vještine. Mujo već iznerviran kaže Fati: -Hajde bona, prebaci na neki drugi kanal, što to gledaš kad ionako ne znaš kuhati? Fata mu ljutito odgovori: – A što ti onda gledaš porniće stalno?

 

Položili Mujo i Haso sve testove i obuke za pilota i imaju prvi samostalni let bez instruktora. Let je bio pod kontrolom i sve je prošlo super, vračaju se da se spuste na aerodrom, ali primjete da je pista mnogo kraća od one kad su bili na obuci. Spuste nekako avion, aktivirali kočnice ali nisu uspjeli, probili su ogradu i jedna se nekako zausatvili na livadi. Briše Mujo znoj pa će Hasi: -Majku im, kako su napravili ovu pistu!! Nema ni sto metara!!! Haso skida kacigu pa će: -Baš tako, al’ važno je da su je napravili široku bar kilometar!!!

Odlučio direktor da odvede službenicu i prodavačicu na ručak. Izađu u egzotičan restoran, naruče jelo i piće i vidi direktor neka lijepa lampa. Uzme lampu i malo protlja da vidi šta piše na njoj, kad ono oblaćak dima i izlazi duh. Zahvaljuje se duh što je oslobođen pa kaže da imaju po jednu želju. Službenica navalila prvo njoj da se želja ispuni. Pristane direktor i prodavačica, a službenica zaželi da bude na Karibima -Pufff- I nestade službenica. Prodavačica navalila da ona bude druga i zaželi da je prebaci na Sejšele, da se kupa i odmara. -Pufff- Na red dođe direktor. Konta on šta da zaželi ali ne može bez službenice i praodavačice, dosadno mu, pa kaže duhu: -Ma, želim da mi ovo dvoje vratiš u firmu poslije ručka. Pouka: Kad se želje ispunjavaju uvijek pusti da direktor prvi bira.