Svi mi imamo svoj “utorak” :D :D :D

Haso i Mujo dva jarana, sjede u parku i gledaju mlade dame kako šetaju i uzdišu. Pita Haso Muju: Jel’ jarane, kako te služi ona stvar?? Mujo pomalo vrti glavom i kaže mu: Ma kao da je student!!! Haso će: Kako bolan kao student?? Jarane, ja mu nađem posao, a on neće da radi eto kako!!!

Velika izložba ptica se održava. Šeta cigo pa da ubije dosadu, ode i ona malo da razgleda ptice. Polako šeta od jedneog do drugog kaveza i ko fol divi se ljepoti ptica. Nakon dužeg vremena stane pred kavez sa papagajem i začuđeno
gleda u papagaja. Šta si zno koji ku*ac u mene kaže mu papagaj Cigo se trzne pa kaže: U je*o mater, a ja mislio ti ‘tica!!!

 

Avionom putuje uglađeni gospodin,a do njega sjedi mali Perica. Jednog momenta da razbije šutnju, kaže uglađeni gospodin Perici: Čuo sam da se vrijeme putovanja skrati ako međusobno se razgovara!!! Perica ga pogleda i kaže mu:
A, o čemu to nas dvojica možemo razgovarati? Pa ne znam ali kako bi bilo da razgovaramo npr. o nuklearnoj enegriji? Gospodine, ideja i tema nisu loše, ali dozvolite prije toga da ja vas nešto upitam? Ma, nema problema samo pitaj, ja sam tu da ti sve kažem ako treba!! Gospodine, konj, krava i ovca jedu jednu te istu hranu danima. Ovca iz sebe izbacuje sitne kuglice, krava pljosnate kolače, a konj izbacuje komade suhe trave. Znate li zašto je to tako??
Uglađeni gospodin se bacio da razmišlja i nakon dva tri minuta kaže: Ne znam kako bi to rastumačio!!! Perica ga pogleda i sad mu kaže: A htjeli ste sa mnom da razgovarate o nuklearnoj energiji!! Kako da razgovaramo kad  niste sposobni za pričamo o običnom gov**tu.

Sjede crnka, brineta i plavuaša i pričaju svaka o svojo trudnoči. Crnka kaže: Ja znam šta ću roditi!!! A kako ti to znaš Bogati?? upita je brineta -Pa kad sam vodila ljubalv bila sam gore pa ću dobiti muško. Brineta će: Znači ja sam bila dolje i dobiću žensko!! Ka plavuša poče da plače. Zabrinule se kolegice, pa je upitaše: A zašto ti sada plačaeš??? Pa znači ja ću dobiti kučiće, eto što plačem.

 

Nije znao Mujo kako da povali Fatu. Kako god ona neda pa neda. Dodje Mujo jedan dan Fati sav radostan a pita gaFata:– “Sta je MUJO, nesto si radostan.”
Kaze on:– “Fato naucio sam proricati.” – “E, pa de mi onda vidi koliko cu djece imati”, i pruzi mu dlan. A Mujo ce ti:
– “Eee Fato, to se mora vidjeti na drugom mjestu. Znas moram ti “ga” gurnuti unutra i on sve sazna.”
Fata radoznala pa pristade i ufati Mujo Fatu derati jednom, dvaput, tri i tako jedno deset put. Kad se umorio i lego kraj nje ona ga upita:– “Je li bolan Mujo, koliko cu imati djece?”
– “Boga mi ne znam koliko ces ih imati, ali znam da ces prvo dobiti za devet mjeseci.”