Svećenik “oživio” muškarca, sad mu prijete tužbom

Kako su kazali za lokalne medije, pastor Lukau je samo “dovršio čudo koje je Bog već započeo”

Grupa direktora pogrebnih poduzeća u Južnoafričkoj Republici sprema se tužiti samoproglašenog proroka koji tvrdi da je uskrsnuo mrtvog čovjeka.

Viralni video prikazuje pastoru Alpha Lukaua kako viče “ustani” čovjeku koji leži u lijesu, a taj čovjek se potom uspravi na opće klicanje okupljenih vjernika.

Pogrebnim poduzećima smeta što su, kako tvrde, manipulacijom uvučeni u ovu egzibiciju i sada kreću u tužbu zbog štete nanesene poslovnom ugledu. Pritom navode da su prilikom odbijanja pogrebnog vozila naručitelji došli privatni vozilom na koje su stavili naljepnicu drugog pogrebnog poduzeća kako bi se doimali uvjerljivo.

Sukladno tome, sve što se naziva Alleluia Ministries International su naknadno ublažili svoj pogled na čudesno uskrsnuće, utvrdivši da je “mrtav” čovjek ustvari “već bio živ” kad je dovezen ispred crkve u Kramervilleu. Ne, kako su kazali za lokalne medije, pastor Lukau je samo “dovršio čudo koje je Bog već započeo”.

Ugrađeni videozapis

Ugledne vjerske skupine osudile su izvođenje „čuda“ koje se pokušavaju izvući novac od očajnih ljudi. Nije za prvi slučaj u Južnoj Africi. Prošle godine osuđen je pastor koji je svoje sljedbenike špricao kućnim insekticidom koji je tvrdio da liječi rak i HIV. IZVOR: Fokus.ba