Supruga Tome Zdravković: Volio je Silvanu i bio je očajan …

– Život sa Tomom nije bio lak, ali nije bilo ni teško. U početku je bilo vrlo konfuzno. Imala sam 25 godina kada smo se upoznali, a on je bio 12 godina stariji – reklama je Gordana

Supruga Tome Zdravkovića, Gordana , sinoć je odgledala film “Toma” o životu legendarnog pjevača.

Ona je otkrila zašto nije mogla prisustvovati premijeri filma, ali i kako je reagovala kada je gledala.

– Nisam stigao na premijeru, jer u Kanadi stalno mijenjaju propise zbog korone. Jedva sam i sada stigla, desetak dana sam prikupljala sve papire – kazala je Gordana koja je doputovala iz Toronta.

– Sinoć sam vidjela film i Toma je za mene sada opet živ. On je sa mnom uvijek, ali kada sam sinoć vidio film, to je bilo strašno – reklama je i zaplakala.

– Milan Marić je u filmu 99 odsto Toma. Nisam mogao vjerovati koliko je njegov govor isti, njegovi maniri. Plašila sam se da će biti ovako.

Nisam znao da će Milan toliko da uđe u lik i Tominu emociju. Bjelu nije zanimala Tomina biografija, to mi je bilo jasno kada smo razgovarali, već je on htio emociju. 

Da saznaš šta je to u Tomi što se zove tuga. Svaki Milanov gest, pokret, mimika lica … toliko podsjećaju na Tomu da je to nevjerojatno – reklama je supruga Tome Zdravkovića.

Gordana Zdravković kazala je da bi svima voljela da ostavi Tomine pjesme.

 

– Mladi su se izgubili, a voljela bih da se kroz njegove pjesme vrate ljubavi i emocijama. Tomi su pjesma, ljubav i emocija najviše na svijetu poznati.

Stalno je tragao za vrijeme šta je to u njemu tako tužno. To mu je bila i posljednja pjesma koju je napisao.

Iskreno je govorio io životu sa najvećim boemom. U braku su proveli 18 godina.

– Život sa Tomom nije bio lak, ali nije bilo ni teško. U početku je bilo vrlo konfuzno. Imala sam 25 godina kada smo se upoznali, a on je bio 12 godina stariji. 

Bio je oformljena ličnost i morala sam to prihvatiti. Nisam htjela da ga mijenjam. Morala sam da se uklopim u njegov život. On je bio čovjek koji je jako malo pričao,

morala sam sama da dolazim do rješenja i saznanja šta voli i šta ne voli – reklama je Goca i dodala:

– Bio je nepovjerljiv, stalno je imao sumnje. Počela sam da ga shvatim tek kada mi je rekao: Sve što možeš rukom da dotakneš, to nije vrijedno, to nije život. 

Govorio je da mu je isto da li živi u palati ili u sobici. Stalno je bio na ivici. Tražio je slobodu. Pitao bi: Zašto ljudi moraju imati vozačku dozvolu? Govorio bi mi:

Nemoj čekati da nešto završi da bi živjela, živi svaki trenutak.

 

Kompletan prilog Gordaninog gostovanja u emisiji Uranak 1 gledajte u nastavku.