Stvarno sam počeo mrziti ove zabave!!! :(

Fata malo ko slobodna ženska u selu. I često su joj govorili da joj je velika. Odluči Fata da do pravo provjeri. Kupi veliko ogledalo i stavi ga na pod skine se i opkorači ogledalo. Taman da pogleda kad ulazi Mujo u sobu i pita Fatu: -Šta to radiš bona Fato? Fata se brzo snađe i kaže: -Ma plešem Lambadu. A Mujo će: -Neka, neka, pleši, samo pazi da ne padneš u jamu….

 

Fata malo ko slobodna ženska u selu. I često su joj govorili da joj je velika. Odluči Fata da do pravo provjeri. Kupi veliko ogledalo i stavi ga na pod skine se i opkorači ogledalo. Taman da pogleda kad ulazi Mujo u sobu i pita Fatu: -Šta to radiš bona Fato? Fata se brzo snađe i kaže: -Ma plešem Lambadu. A Mujo će: -Neka, neka, pleši, samo pazi da ne padneš u jamu….   Sjedi Mujo i Momo u bašti kafane i pijuckaju pice. Momo ispije gutljaj pa će Muji: -Šta ti misliš Mujo šta je najgenijalnija stvar na svijetu? Mujo spremno odmah mu kaže: -Termos boca!!
-Kako bolan termos boca, odakle ti sad to?? -Pa vako jarane, odem na more naspem hladno pivo, kupam se i opet nakon 15 minuta ono hladno. Odem na planinu naspem čaj ili kafu vruću, skijam se i poslije 15 minuta ona opet vruća -Pa, šta je tu čudno upita Momo? Kako bolan šta je čudno… pa kako ona zna kad treba biti hladno, a kad vruće???

Tuče Cigo Ciganku štapom po glavi, a ova plače ko da je kolje. Dođe komšija pa će cigi: -Nemoj Miko brate po glavi, po glavi se pozna, nego udri dole, gdje se ne pozna. A on će: -E dole neću, dole se slažemo, samo se u glavi ne slažemo…     U Bosni, Međureligijsko vijeće se sastalo i odluče da zasade drvo mira. Hrvat predloži kajsiju, ali protivi se i Srbin i Musliman jer ima ono KAJsija. Srbin predloži da posade breskvu ali ista stvar protivi se i Hrvat i Muslinam jer ima BREskva. Kaže njima Musliman: Hajde da posadimo vinovu lozu, nema ni kaj ni bre. Slože se oni i posade vinovu lozu. Prošlo desetak dana kad će Srbin Hrvatu: -Lijepo nas onaj Musliman zeznu!!! -Što pita Hrvat pa posadili smo vinovu lozu, a vino Muslimani ne piju. -Jest, ali vinova loza je zelena i još se obrezuje.

Mujo sa društvom se zarakijo u kafani i negdje kasno u noći sjeti se da treba kući. A zna šta ga čeka kad dođe.
Onako pijan sjedne u auto i krene kući pa skonta da mu je bliže autoputem. Krene Mujo ali nije mu jsano samo mu vozila u susret dolaze. Nije prešao puno, kad rotacija policijska kola ga zaustave. Izlazi ljutito policajac i kaže mu:
-Pa pobogu čovjeće, kud si ti krenu’o?? Mujo bleno u policajca, ništa mu nije jasno, pa će policajcu: -Nema ti ja… pojma gdje sam… ali vidim zakasnio sam svi se vraćaju.

Lela je radila u velikoj fabrici mesa. Jednog dana, kada je završila svoju smjenu, otišla je u hladnjaču da nešto provjeri i u momentu nepažnje vrata hladnjače su se zatvorila i ona je ostala zatvorena. Iako je vikala i dozivala pomoć nitko je nije čuo jer su svi već otišli kući, a hladnjača je bila izolirana tako da nitko nije mogao da je čuje i da je bio u blizini. Ostala je u ovoj prehladnoj prostoriji i znala je da je osuđena na smrt ako bude morala čekati jutro. Nakon nekoliko sati ova djevojka već je bila skoro zamrznuta i opraštala se od života. Ipak, u jednom trenutku vrata je otvorio noćni čuvar i izvukao je iz hladnjače. Kada je kasnije pitala čuvara zašto je došao do hladnjače i otvorio vrata iako to nikada nije njegova uobičajena rutina, on je objasnio: „Radim ovdje već 35 godina. Na desetine zaposlenih svakog dana izlaze i ulaze, ali ti si jedna od rijetkih koja me svako jutro i svaku večer pozdravi. Mnogi me tretiraju kao da ne postojim. Danas kada si došla rekla si mi „Dobro jutro, kako ste“ i nasmijala se. Ali nakon radnog vremena shvatio sam da nisam čuo tvoje „Doviđenja, vidimo se sutra“. Te riječi me podsjete da sam osoba. Znao sam da nešto nedostaje i zato sam krenuo u potragu po fabrici. Tako sam te pronašao. Pouka: Tretirajte ljude sa poštovanjem. I čuvar i čistačica su ljudi kao i vi. Nikad ne znate šta će biti sutra.

Zgodna plavušica sjedi u parku na klupi, preko puta nje na klupi sjedi zgodni i simpatični brko. Prilazi mu plavušica i izvinjava se ali kao eto ne može a da ga ne zamoli da joj da bar jednu dlaku iz brkova za uspomenu. Zgodni brko je pogleda i nije mu ništa jasno ali nije mogao odbiti njenu molbu. Brko stavi ruku u gaće i isčupa jednu dlaku i daje je plavuši Plavuša će iznenađeno: -Gospodine, ja sam tražila dlaku iz brkova, a ne iz gaća! -E, mlada damo, kaže joj brko, gdje si ti vidjela da se daje roba sa izloga.