Stvarno je prava ćurka, što laže!!!

Otišli Mujo i Haso na safari u Afriku, i nakon par dana našli mjesto za kampiranje i smjestili se. Jedno popodne ugledaju lava kako ide prema njihovom šatoru. Haso počne grabiti stvari da počne bježati, a Mujo sjedne i obuva tenisice. Haso ga pogleda i upita: – Bolan, Mujo, jel’ ti to misliš da ćeš bit’ brži od lava u tenama? Mujo se nasmije i odgovori: – Jok, Haso, al ću bit’ brži od tebe!

Muj’ca zaustavlja taxi, ulazi u taxi i jede čokoladu i taksista mu kaže: Momak, to će ti uništiti zub Muj’ca ga pogleda lijeno pa mu kaže: -Moj djeda je živio 103 godine. Taksista: -Možda zato što je jeo čokoladu? -Ne, nego zato što je gledao svoja posla !

Narednik objašnjava vojnicima pojam asocijacije… Uzme iz džepa maramicu i počne mahati s njom … Narednik: -Ivice! Na šta ti pomisliš, kad ja mašem maramicom? Ivica: -Na rastanak, druže naredniče. Mama mi maše maramicom, a ja odlazim ..ja se opraštam … Narednik: -Odlično. Asocijacija je rastanak. Stevo: -A na šta ti pomisliš, kad ja mašem maramicom? Stevo: -Na ples, druže naredniče. Mi plešemo kolo, izvadimo maramice i mašemo njima … Narednik: -Odlično. U tom je slučaju asocijacija ples.Mujo: – Na šta ti pomisliš, kad ja mašem maramicom? Mujo: -Na pi**u, druže naredniče, na pi**u ! Narednik: -Pa kako možeš da pomisliš na pi**u, kad ja mašem maramicom!??!! Mujo: -Pa mahali vi maramicom il’ ne mahali, ja stalno mislim na pi**u!