Stalno prekidate i mirite se??!! ništa novo to je bolest modernog doba.

Puno veza među slavnima (npr. Selena Gomez i Justin Bieber; Bella Hadid i The Weeknd) slijedi obrazac prekidanja i ponovnog mirenja radi unedogled, sigurno i ti u svojoj okolini imaš barem jedan takav par.

Iako prekid ponekad može spasiti vezu, mi ti ga ne preporučujemo kao opciju jer ‘podgrijana juha ne valja’ (tako su barem naše bake govorile). A ako si upravo ti / taj koji se stalno svađa, prekida i miri s dečkom / curom, prepoznat ćeš se u opisu. Ovo je sedam razloga zašto mu / joj se vraća uvijek isponova:

-Uvjeren (a) si da se na (a) može promijeniti i da se hoće promijeniti – u radimo kada nemamo drugu opciju, ali nikad ne preporučujemo. Moramo te razočarati – vrlo je vjerojatno da se neće promijeniti. Ako se neke od tih stvari mogu pretvoriti u prvi put, njegov / njezin obrazac ponašanja, ponovit će se ponovno i jednako će se smetati. Uostalom, ne bi trebala / trebala bi moja dečka / kurva mijenjati, već ga voljeti sa svim manama i vrlinama.

– Ne može / ju gledati kako odlazi iz svojeg života – ako više niste zajedno, dozvolu mu / joj da živi kako želi i pronađe neki drugi sadržaj koji će popuniti višak slobodnog vremena. Možda neće biti lako, ali nemoj biti s njim / njom ponovno samo zato što ti je dosadno ili zato što ti nedostaje vrijeme provedeno s njim / njom – budi samo ako ti nedostaje on / ona!

-Tako je lakše – jako loš argument. Ljudi vole svoju rutinu i ugodno im bez velikih promjena u životu. Premda ti nakon prekida života neće biti isti, ako si na odlučivanje / odlučivanje, budi ustrajna / ustrajan. Pronađi neku aktivnost koja će te okupirati i fokusirati se na ono što valja u tvojem životu – ne na ono što ne valja.

-Ne znaš kako biti sam – uvijek kada shvatiš da je na tvoj problem, zapitaj se bi radije bila / bio u lošoj vezi nego solo? Mi se nadamo da ćeš shvatiti da je biti solo bolja opcija. Ako se ne može sjetiti kada je posljednji put bila / bio single, možda cijelo vrijeme samo između njega / nju kako ne bi ostala / ostao sam (a).

-Osjećaš krivnju jer je tvojem dečku/curi teško – ako se osjećaš krivom/krivim zbog prekida ili brineš da se on(a) možda neće snaći u budućnosti bez tebe ili samo ne želiš da on(a) pati, prisjeti se još jednom zašto ste prekinuli. Tvoji osjećaji su najbitniji – neka oni presude.

-Bez nje(ga) ti je dosadno – ako si ti onaj tip osobe koji uvijek mora raditi ‘nešto pametno’, a sve to je obično bilo vaša zajednička aktivnost, ovo može biti pravi problem. Ipak, ovo nije dovoljno dobar razlog da mu/joj se vratiš!

-Nakon prekida si pod pritiskom – neki će ti sigurno reći ‘pa zašto ste prekinuli – bili ste savršeni par?!’ ne znajući je li to doista istina. Pritisak ti može izazvati bivša/bivši, roditelji, prijatelji, Internet ili ti sam(a). No, pod pritiskom nemoj ništa raditi – to je najbolji savjet koji ti možemo dati. Razmisli što ćeš hladne glave. IZVOR:Forum.ba

 

Cure često brkaju pojmove ljubav i briga. U ljubavi jednako sudjelujete u odnosu, dok je briga odnos u kojem jedan daje, a drugi uzima. Tri su glavna razloga zbog kojih cure teže prekidaju veze, nego dečki. Kao prvo curama je sam proces nalaženja partnera manje zabavan nego dečkima. Dok cure u potencijalnom novom princu iz snova, kojeg su srele u klubu traže upravo princa iz snova, dečki prvenstveno idu van u potrazi za zabavom, a manje u potrazi za srodnom dušom.

Osim toga cure, brižne kakve jesu, često brkaju pojmove ljubav i briga. U ljubavi jednako sudjelujete u odnosu i vraćate si emotivno u ravnopravnoj mjeri, dok je briga obično odnos u kojem samo jedan daje, a drugi samo uzima. I konačno, tu je i povijesno nasljeđe  koje nas podsjeća da su žene financijski ovisile o muškarcima i kao takvo nam nije učinilo nikakvu uslugu. No, evo kako ćeš lakše doći do odluke da ga ostaviš:

-Pitaj se voli te ili si mu samo potrebna/korisna kao izvor podrške/love/usluga Za početak, neke cure ne razumiju razliku između biti voljena i biti potrebna te često miješaju ova dva pojma. Dečko te može trebati, no to ne znači i da te voli. Tu dolazimo do drugog problema – čak i kada cure uvide da ih neki dečko ne voli, strašno ga žele promijeniti i učiniti dobru osobu od njega. No, činjenica je da smo svi rođeni sa savjesti – da on želi biti dobar bio bi dobar, s tobom ili bez tebe. Po pitanju razlikovanja dobrog i lošeg nema razlike između cura i dečki, stoga nemoj misliti kako ga možeš preodgojiti ili spasiti.

Žene su tisućama godina financijski ovisile o muškarcima, a njihova je vrijednost bila povezana s tim imaju li muškarca koji će se brinuti o njima ili ne. No, iako danas to više nije tako, a stvari su se jako promijenile od doba naših baka i dalje se činjenica da cura nema frajera interpretira na način da nije uspjela dokazati svoju vrijednost. Stoga se puno cura boji prekinuti zato što se osjećaju nedovoljno same sa sobom. No, upravo suprotno – takve bi se cure trebale smatrati  snažnijima i vrednijima, jer im ne treba nitko za dokazivanje vlastite vrijednosti.

-Nemoj se bojati otići na dijetu Možda bi trebala na dijetu od dečki, odnosno trebala bi prestati skakati iz jedne veze u drugu, i definitivno ne koristiti jednog dečka kako bi preboljela drugog. To je siguran recept za katastrofu. Umjesto toga, bilo bi bolje da radiš na svom samopouzdanju, naučiš se nositi s problemima, nađeš novi hobi i postaneš bolja ti.