Šta ti je sada to jarane čudi se Haso!! :D

Dva jarana stara sjede u kafani i pričaju o danima kad su se oženili. Kaže Mujo Hasi, a rakija već je učinila svoje: Jarane, meni je najdraže kad sjednem i gledam svoju svadbu unazad! Kako misliš, gledaš unazad? Pa muzika ti vraća pare, janje se satavi, piće se može vratiti, a Bogami i moja Fata ode kući svojoj materi!!

Perica ide ulicom i sve redom prska prskalicom. Nailazi policajac i kaže mu: Mali, šta radiš s tom prskalicom??? Perica:  Prskam prskalicom protiv krokodila Policajac: Jesi li ti normalan, pa ovdje nema krokodila!!! A Perica će: Naravno da ih nema kad ja prskam!!!

Ušao stari djed da obiđe stoku pred spavanje, kad vidi on krava mu krepala. Krene djed da kuka i žali za kravom kad pojavi se dobra vila i kaže djedi: Oživjet ću ti kravu al moraš da me obradiš tri puta… Šta će jadni djed pristane.Krenuo da obrađuje vilu ali već poslije drugog doživi infarkt i gotovo. Vidi sin da mu oca nema pa ode da vidi ali tamo zatekne oca da je umro, a pored njega i ona krava uginula. U čošku stoji dobra vila i kaže mu: Obradi me pet puta i oživjeću ti i oca i kravu. Obrađuje sin dobru vilu ali već poslije trećeg i on doživi infarkt i kraj. Zabrinuo se mali Perica, nema mu oca ni djeda da se vračaju pa ode da vidi šta se dešava, kad tamo otac, djed leže. I njemu dobra vila sad kaže: Otac i djed će ti biti živi ako me obradiš deset puta. Perica pristane i krene vilu obrađivati, jedan, dva…sedam, osam kad vidi on vila mrtva, a Perica će: Šta je sad, ni krava nije izdržala deset a ti si mislila da možeš kučko jedna