ŠTA SE OVO SPREMA U OPĆINI PROZOR-RAMA??

Brzinom vjetra se kroz ramski kraj proširila vijest kako uprava Elektroprivrede HZ HB priprema svoj dolazak i boravak na Ramskom jezeru.

Postavlja se pitanje zašto se to događa? Pokušava li se u Rami napraviti karantin samo za odabrane?

Sve nadležne službe, odnosno krizni stožeri od federalnog, kantonalnog, pa do općinskog jasni su u kontroli kretanja zbog smanjenja mogućnosti zaraze koronavirusa.

Umjesto toga, priča se o kretanju veće grupe, njihovom dolasku u Motel na brani HE Rama, za njih se nabavlja hrana, sređuje grijanje, sobe…

Pomalo se uvlači i panika zbog tih „izabranih“ koji se žele izdvojiti od ostalih građana.

O cijeloj situaciji za Ramski vjesnik govorio je i predsjednik Stožera civilne zaštite Prozor-Rama Jozo Ivančević.

„Stožer civilne zaštite Prozor-Rama poduzima sve aktivnosti koje propisuju federalni i županijski krizni stožeri. Na sve moguće načine u skladu sa zakonom štitimo naše građane. Do sada se stanovnici naše općine dobro drže uputa i zapovijedi te ih svakako moram pohvaliti.

Činimo sve što je moguće da nam se ne dogodi ono što se dogodilo u bolnici u Mostaru. Jučer su me zvali brojni sugrađani, ogorčeni su i uznemireni. Svi su jedinstveni u osudi ovog pokušaja, nema stranačkih razdvajanja. Neki stanovnici Mluše najavljuju blokadu dolazaka u Motel.

Razgovarao sam s direktorom radne jedinice HE Rama te dao jasno do znanja da se takve stvari ne mogu raditi. Imamo zadaću pomoći našem narodu u ovoj borbi za puko preživljavanje i nećemo dozvoliti nikakvo preseljavanje iz drugih mjesta u našu općinu.

Nema i ne smije biti nikakvih razlikovanja, nema povlaštenih“, kazao je Ivančević.

U Prozor-Rami se nadaju da će oni koji planiraju preseljenja u taj gradić shvatiti da za to moraju dobiti određena odobrenja, te vjeruju da će biti dovoljno pameti i da neće poduzimati nikakve radnje koje nisu u interesu građana općine Prozor-Rama.

Jučer su oko 13 sati stigle namirnice i hrana u motel na brani. Osoblje je po zaduženju u nabavku išlo u Tomislavgrad. Što god kazali iz Elektroprivrede HZ HB i demantirali očigledno je da se nešto sprema.

Podsjetimo, načelnik Prozor-Rame Jozo Ivančević član je HDZ-a 1990, i baš kao i predsjednik te stranke Ilija Cvitanović rođeni je Ramljak.