Srećo, pa bar je to lako samo….!!!

Imala sam tek šesnaest godina kada sam se tupavo zaljubila u dve godine starijeg klinca iz iste škole i posle samo mesec dana dozvolila da me traljavo kre*ne u raspadnutom “stojadinu” njegovog ćala koji je služio za prevoz svakojakog povrća kojeg su proizvodili i prodavali na gradskom kvantašu. Nisam čestito ni shvatila šta mi se dešava a on se istresao u mene i napravio mi Mateju. Pukla je bruka u školi, u gradu i htela ne htela sa stomakom do zuba došla sam da živim kod njega na selo. Sav moj svet se srušio: iz srećne i situirane porodice kao zadnja glupača završila sam u selendri bogu iza leđa maksimalno maltretirana od njegovih roditelja i zapostavljana od svog “voljenog” koji je nastavio da živi običan momački život zaboravljajući da postojim i da ću mu uskoro roditi sina.
Ubrzo posle porođaja na kraju snage i korak od samoubistva kao pokislo kuče sa Matejom u naručju pobegla sam iz sela nazad svojima. Roditelji kao roditelji prihvatili su me nazad, Matejin otac i njegovi nas nisu tražili i dok su moje vršnjakinje muku mučile sa školskim obavezama i pripremama za vikend izlaske ja sam samovala u kući i gajila sina. Sa tek napunjenih sedamnaest bila sam prava ženica, majka, osoba koja je svoju budućnost videla samo u sinu.

Kaže žena mužu: – Dragi, sutra mi je rođendan! – Odlično! Imaš li kakvu želju? – Imam, počinje sa ‘S’, a završava sa ‘EKS’.. .- Ajd majke ti, pa ti si luda. Šta će ti siporeks?!
Tip je dobro popio sa kolegama i htio je otići u javnu kuću. Kolege su ipak zaključili da je dosta popio i odveli su ga i ostavili ispred njegove kuće i kazali da uđe sam pošto se nisu hteli zameriti njegovoj ženi i tašti. Tip ulazi u kuću i susreće se sa ženom i taštom. Gleda u njih, češe se po glavi i promrmlja: – Čekaj, čekaj, odakle ja znam ove kurve?
– Stajala je u kuhinji i pripremala naš uobičajeni doručak, MEKO kuvana jaja i tost. Na sebi je imala samo majicu u kojoj je spavala. Kad sam ušao u kuhinju, okrenula se i rekla: Odmah moramo voditi ljubav ! Oči su mi zažarile i pomislio sam : Sanjam li, ili je ovo moj srećan dan?! Da ne bi izgubio ni trenutka, zgrabio sam je i odmah polegao na kuhinjski sto….. Kad je sve bilo gotovo, rekla je Hvala, i opet se okrenula šporetu, s majicom još uvek oko vrata. Srećan, iako vidno zbunjen sam je upitao:  – Zašto se zahvaljuješ? Rekla je: – Sat za kuvanje jaja je pokvaren, pa mi je trebalo nešto što traje 3 minuta..