Sjeverna Koreja opasno je zaprijetila!!!

Ako se Amerikanci usuđuju da pokažu čak i najmanji znak pokušaja uklanjanja našeg vrhovnog rukovodstva, mi ćemo zadati nemilosrdan udarac u srce SAD-a s našim moćnim nuklearnim čekićem, ojačanim i očvršćenim tokom vremena”, rekao je portparol ministra vanjskih poslova Severne Koreje, a izvestila Državna Korejska Centralna Novinska Agencija (KCNA).

Upozorenje Pjongjana prati komentare direktora CIA Majka Pompea prošle sedmice koji je nagovestio da bi SAD mogle biti zainteresovane za to da vide neku vrstu promene režima. “Bilo bi sjajno da se ukloni nuklearno oružje sa poluostrva, ali ono što predstavlja najveću opasnost u vezi toga, je lice koje drži kontrolu nad njime danas”, rekao je Pompeo na Aspen Security Forumu u četvrtak, a izvestio CNN.

Dodao je da je najvažnija stvar koju američka administracija može da uradi jeste da “odvoji nuklearne kapacitete od nekoga ko bi mogao imati nameru da ih upotrebi i prekinuti te dve veze.” Pompeo je kasnije porekao da je govorio o uklanjanju Kim Jong Una.

Vlasti SAD-a su izrazile sve veću zabrinutost zbog nuklearnog i raketnog programa kojim napreduje Severna Koreja, posebno nakon uspešnog testiranja lansiranja interkontinentalne balističke rakete Pjongjanga ranije ovog meseca.

Izveštaj Defense Intelligence Agency ukazuje na to da bi Severna Koreja mogla imati ICBM (interkontinentalnu balističku raketu) sposobnu da nosi nuklearno oružje već sledeće godine, dve godine pre nego što je ranije mislilo, navodi Washington Post.

“Nedavni test balističke rakete Severne Koreje interkontinentalnog raspona – koji nije bio iznenađenje za obavještajnu zajednicu – jedna je od prekretnica za koje smo očekivali da će pomoći da se poboljša naša vremenska linija i presude o pretnjama koje Kim Jong Un predstavlja za kontinentalnu SAD “, rekao je za CNN Scott Bray, nacionalni informativni menadžer za istočnu Aziju, ODNI.

“Ovaj test i njegov uticaj na naše procene naglašavaju pretnju koju Severnokorejski programi nuklearnih i balističkih raketa predstavljaju Sjedinjenim Državama, našim saveznicima u regionu i svetu. Obaveštajna zajednica pažljivo prati širenje pretnje Severne Koreje “, dodao je Bray.

Diplomatski napori za zaustavljanje mitinga Sjeverne Koreje prema nuklearnom projektilu velikog dometa takođe su se pokazali neuspešnim do danas – naročito kada je u pitanju oslanjanje SAD na Kinu da vrši pritisak na Pjongjang.

Izvor slika: scooplify.com

Zаtеkaо čоvеk cigаnku kako krade pаpriku nа njivi.Napunila džak i spremila se da beži. čovek je oštrim tonom pita:
-Dа biјеm il’ dа је*em? Ciganka neće da se okane paprika, оkrеnе se lеvо, dеsnо, pа kаžе: -Jе*i! Оn nаgu*i cigаnku i kad je završio posao i krеnuо kući, cigаnkа gа pitа: -A štа sa pаprikоm? A оn će: -Otkud znаm, njivа niје mоја

Udje Mujo u banku i trazi da mu isplate 200 eura.Službenik pripremi novac, pruzi mu formular: – Potpišite ovdje…
– Neću ja ništa potpisivati. – ?! … Ali bez potpisa nema isplate. – Ne mere, jel ? Odo onda ja u drugu banku. Predje ti Mujo preko puta u drugu banku. – Dajte mi 200 eura. – Evo, potpisite ovdje… – Necu ti ja nista potpisivati. Men’ babo rek’o da nista ne potpisujem. – ?!?! … Jestel’ Vi Bosanac ? – Jašta!!! Službenik uzme čekić ispod šaltera i mazne Muju po glavi: – POTPIŠI OVDJE !!! Potpise Mujo. Izvolite. 50, 100, 150, 200. Izade Mujo i sretne službenika iz prve banke. – I? Jeste li dobili pare? – Da. – Bez potpisa??? – Jok, bolan, potpis’o. – Pa, sto niste kod mene potpisali?!
– Eee, pa niste mi lijepo objasnili.

Skocim sa terase. Ali umesto direkt na zemlju, padnem na jablan‑drvo.Puce jedna grana, druga , treca, jaoj, cetvr… tras. Padnem na jednu gospodju. Ali joj ne padnem na ledja nego od napred. Srusim ti ja nju i nadjemo se u “misionarskoj pozi. Mene blam pa pocnem da se izvinjavam i krenem da ustajem… al’ ne mogu. Jao sigurno je kicma otisla pomislim. Probam ponovo, kad osetim nesto me privlaci nadole. Pogledam kad ono gospodja, Fato, ona me obuhvatila sa obe noge i govori; -Dosta si Jovanka propustila prilika, ovaj dar sa neba ne pustaj !