Sin se moli, a otac iznenađen molitvom :D :D

Otac prolazi pored sinovljeve sobe i čuje kako se klinac moli:

“Blagoslovi Bože mamu, tatu i baku . Zbogom deda.” Otac se iznenadi takvom molitvom. Sledećeg jutra deda umre! Posle nekog vremena, otac ponovo čuje kako se sin moli: ”Blagoslovi Bože mamu i tatu. Zbogom bako.”Sledećeg jutra umre i baka. Otac poče da brine, jer je bilo očigledno da klinac ima neke natprirodne sposobnosti… Jednog dana, mali poče opet da se moli: “Blagoslovi Bože moju
dragu mamu. Zbogom oče.” Otac zanemeo. Posle neprospavane noći, ustade rano ujutro, ode u kancelariju. Nikoga nije primao i ni sa kim nije razgovarao. Pojeo je svoj ručak, popio omiljeno piće i zapalio poslednju cigaretu Krenuo je kasno uveče kući, u nadi da će oči sklopiti u svom krevetu.Teško otvarajući usta reče ženi: “Draga, danas mi je užasan dan”. -”Ti imaš užasan dan? Meni danas poštar umro pred vratima!”

 

Haso sjedi u bašti kafane kad vidi kako Mujo negdje žuri. -Mujo, jarane, hajd svrati na po jednu!!! -Ma ne mogu žurim u Općinu da se raspitam!!! -Stani bolan, šta se ti imaš tamo raspitivati?? -Ama hoću da ih pitam gdje se prijavljuje, da se upišem u Ginisovu knjigu rekorda? -Ma, kakav ti to imaš rekord za upiasti čudi se Haso? -Ma dobio ti moj unuk za rođendan one Lego kocke… Haso: -Pa kakve veze imaju Lego kocke sa knjigom rekorda? A Mujo će: -Ima, ima. Na kutiji lijepo piše: od 2-4 godine, a ja sam uspio za šest mjeseci.

Fata izrasla u lijepu djevojku. Momci je zagledali ali izgleda da je Mujo uspio prvi zatražiti ruku Fate i tako jedan dan Fata dotrča sva sretna kući pa će mami: – Mama, mama, Mujo me zaprosio! Mama se obradova za Fatinu buduću sreću, a Fata nastavi: – Al’ slušaj, pa on me zapravo i ne poznaje, ni ja njega, ne znam kol’ko je to dobro? Mama je pogleda pa joj kaže: -Neka, ‘ćeri, udaj se ti odma’, nemoj ni čekat’ da te upozna!

Mersiha bolesna. Odlazi ljekaru i požali se. Ljekar izvrši detaljne pretrage ali ništa ne nađe. Da bi se riješio Mersihe smisli kako da to uradi. Kaže Mersihi da sutradan pošalje Hasu. Kad je Haso došao, ljekar mu kaže da je Mersiha strašno bolesna i da joj samo aktivni seks može pomoći. Zaprepašten Haso i pita ljekara šta mu je to aktivni seks? Ljekar mu objasni da Mersihi treba mjesec dana non stop seks. Zna Haso da će to teško ispuniti pa prvo svrati u kafanu da se dobro napije. Ulazi jaran Mujo i vidi Haso već dobro po gasom, pa hoće da ga pita koje ga muke more. Ispriča njemu Haso ukratko, Mujo konta, konta pa će Hasi: -Znaš jarane, jedino da ti ja pripomognem ako hoćeš. Konta sada Haso, nema šta izgubiti, a ako mu Mujo pomogne Mersiha će biti spašena. Odu oni do kuće i navale na Mersihu. Malo Haso malo Mujo i tako cijeli dan i noć. Ujutru piju kaficu, prolazi Mersiha vesela i pjevuši, a Mujo će: -E, moj jarane, da smo ovako i mog babu liječili još bi mi bio živ.