Savladajte ove tehnike spavanja!!!

Bilo ko od nas bi bio srećan što će produžiti 24-satni dan za par sati kako bi dobili više vremena za spavanje.

Svetla strana poznaje 6 tajnih tehnika spavanja koje će vam dati do 22 korisna sata dnevno. Ne zaboravite da se konsultujete sa svojim lekarom ako odlučite da promenite šablone za spavanje, posebno ako vaš rad zahteva veću pažnju. Na kraju teksta naći ćete bonus koji će vam pomoći da se probudite na vreme i osjećate da ste se odmorili.

6. Spavanje naših predaka – 6 sati

Formula za spavanje: 4 sata (prva faza) + 2 sata (druga faza) = 6 sati

Naši preci su spavali u 2 faze razdvojene periodom budnosti. Ovaj period se smatra posebnim vremenom i koristi se za duhovnu praksu, kontemplaciju i čitanje. Ako želite da probate polifazni spavanje, ali ne znate gde da započnete, ovo je metod koji preporučujemo. Za većinu ljudi, to je najpovoljnija opcija, a može se dopuniti i 30 minuta spavanja za adaptaciju.

5. “Dymaxion” – 2 sata

Formula za spavanje: 4 30-minutna nappa svakih 6 sati = 2 sata

Buckminster Fuller je naišao na najefikasniji način spavanja koji se sastojao od uzimanja 30-minutnih nappa 4 puta dnevno svakih 6 sati. Tvrdio je da se nikada nije osećao energičnijim. Nakon 2 godine ovog rasporeda, poznati pronalazač su pregledali lekari i izjavili da su u savršenom zdravlju. Ovo je najekstremniji ciklus spavanja.

4. “Superčudno” – 2 sata

Formula za spavanje: 6 20-minutna nappa svakih 4 sata = 2 sata

Za mnoge, ovo je efikasna i praktična tehnika spavanja. Međutim, postoji nedostatak: ne možete prekinuti raspored i preskočiti ni jedan period spavanja, u suprotnom ćete se osjećati pospanim i umornim. Ovaj metod je kreativna tajna Leonarda Vincija i Salvadora Dalija. Dali bi postavio metalni poslužavnik u blizini svog postelja gdje je sedeo s kašikom u ruci. Kada je kašika pala, umetnik bi se probudio iz klanova. Ova srednja država između sna i budnosti mu je dala nove ideje.

3. “Siesta” – 6,5 sati

Formula za spavanje: 5 sati noću + 1,5 sata dnevno = 6,5 sati

Vinston Čerčil, jedan od najvećih Britanaca, držao se ovog rasporeda. Otišao je u krevet u 3 ujutro, probudio se na 8, a zatim spavao oko sat vremena popodne. “Morate da spavate negde između ručka i večere, a ne pola mere, skidajte odeću i uđite u krevet, to je ono što uvek radim. Nemojte misliti da ćete manje raditi jer spavate tokom dana. Biti sposoban da postigne više “, napisao je on.

2. “Tesla” – 2 sata 20 minuta

Formula za spavanje: 2 sata noću + 20 minuta dnevno = 2 sata 20 minuta

Izvanredni fizičar i pronalazač Nikola Tesla spavala je samo 2 do 3 sata dnevno. Mogao je da radi celu noć, ali najčešće je koristio ovu tehniku spavanja koja je kasnije nazvana po njemu.

1. “Everyman” – 2,5 sata

Formula za spavanje: 2,5 sata noću + 3 20-minutne naprpe u danu

Naučnici su proučavali oblike spavanja beba, starijih ljudi i životinja. Slonovi, na primer, drže raspored poznat kao “Everyman” i spavaju prosečno 2 sata dnevno: 1 sat noću, a zatim 3 ili 4 15-minutne pauze tokom dana. Trebalo bi da postoje jednaki razmaci između perioda kratkog spavanja. Ovaj raspored se smatra najfleksibilnijim i lako se prilagođava. Osim toga, kratki san može se preskočiti bez oštećenja zdravlja. Bonus: kada da odete u krevet da se probudite odmorite u trenutku kada vam treba Ako niste spremni za ekstremne eksperimente s vašim spavanjem, ali ipak želite da se lako probudite, možete izračunati vremenski period kada vaše tijelo prolazi kroz brzo spavanje oko očiju. To je vreme kada se probudite najlakše.

Možete izračunati tačno vreme za idealno buđenje ovde.

Pored toga, ne zaboravite na pravu poziciju spavanja