Saveti za noge i nokte da izgledaju sjajno….

Noge prolaze kroz teško vreme svaki dan sa svim žurba i pritiska modernog života, dugih linija i neudobne obuće koja može brzo dovesti do neugodnosti i uticati na naše ukupno zdravlje.

Zato moramo posebno brinuti o našim stopalima i nogama da ih držimo u vrhu. Mi smo na Bright Side-u sastavili 6 najkorisnijih saveta za negu stopala kako bi noge i nokte izgledali jednostavno prekrasno.

Čuvajte noge

Jedan od osnovnih načela higijene je održavanje vaših nogu suvim, jer vlažni uslovi stvaraju povoljno okruženje za rast gljiva. Možete učiniti sledeće da održite svoje noge suvim: Izaberite cipele napravljene od prirodnih materijala koji će vam dati kožu. Izbegavajte da nosite isti par cipela nekoliko dana u nizu. Obrišite noge temeljito ručnikom nakon što se tuširate.
Obrišite nokte pravilno

Držite nokte na nogama zdravim

Sljedeća procedura će vam pomoći u ublažavanju bola na noktiju: Potapajte stopala u toploj vodi oko 15-20 minuta. Dodajte 1 žlicu soli na 1 litar vode. Postavite čisti zubni konac ispod ivice noktiju i podignite ga lagano. Očistite područje antiseptikom i zavrite prstom da biste ga zaštitili od zaraze. Ponovite ovaj postupak svakodnevno dok se pacijent ne izleči potpuno. Ako ti postupci ne pomažu vašim noktima i vidite neke znakove infekcije, odmah treba da se obratite lekaru.

Potopite noge u toplu vodu

Vlaži noge

Masirajte stopala

Dolazi muž kući s posla i s vrata se javi ženi: -“Draga stigao sam, sta ima novo?” A žena odgovara: -“Sve je u redu mili… Ručak je skuhan, kolač pečen, veš opran i opeglan, kuću sam sredila, djeci pomogla oko domaćeg i sad malo krpim neke čarape. A SUTRA!!! Sutra AKO zaboravis opet uplatiti internet, ubiću te svega mi, stoko jedna bezobrazna!!!

Djevojka ima problema sa malim grudima, čula da postoji nadriljekar koji može pomoći, i odluči da potraži pomoć. Posjeti nadriljekara i ona joj kaže da slijedeće tri sedmice, svaki dan tačno u dvanaest mora se skinuti do pasa i onda petnaest minuta da kruži prstom oko grudi i da pjeva- ide maca oko tebe… ali da ne smije propustiti ni jednu seansu inače sve propada. Poslije dvije sedmice, primjeti ona da seanse daju rezultata, ali jedan dan mora da otputuje u drugi grad. Sjedi u vozu sa zgodnim muškarcem, pogleda na sat 11:50 minuta, ustane ode do wc,ali zakključano, pogleda hodnik pun. Vrati se u kupe 11,58, vrijeme je. Šta će odluči, pa šta bude, skine bluzu i grudnjak, mladiće zaprepašteno gleda zgodnu djevojku. Počne ona seansu i krene pjevati. -Ide maca oko tebe… Kad momak skoči, pa zar je već 12 sati, rakopča šlic, izvadi alatku i krene: -Pusti pužu rogove…