SAUDIJSKA PRINCEZA NE NOSI HIDŽAB, A SVOJOM LJEPOTOM OSTAVLJA BEZ DAHA:

 

Gdje god se pojavi ruši sve predrasude o arapskim ženama…

Često se njeno ime može pronaći na listama najbolje odjevenih žena svijeta, a svojim modnim odabirima odskače od ostalih članica svjetskih kraljevskih porodica te odbacuje tradicionalni modni izraz.

Princeza Amira pokušava da popravi štetu koju su za islam napravili teroristi. – Teroristi uzvikuju Alahu Akbar pre uništenja, a mi to govorimo dok slavimo, u svakoj molitvi, kad god vidimo nešto lepo i kada smo slabi, uplašeni i srećni – rekla je Amira.

Njene reči koje bi svima mogle da posluže kao zvezda vodilja? “Baci se ka ivici koje si se oduvek plaišio. Pokušaj da budeš nezavistan, uradi to na svoj način. Dopašće ti se.”

U Saudijskoj Arabiji su žene osuđene doživotno da budu domaćice i da ugađaju svojim muževima. Međutim u zadnje vrijeme se stvar mijenja i to sve zbog princeze Ameerah Al Taweel  koja želi da Saudijska Arabija bude bolje mjetso za življenje.

Princeza se bori protiv siromaštva i posljedica nesreća. Učestvuje u dobrotvornim organizacijama, uspostavlja sklonište u zapadnoj Africi, pruža pomoć žrtvama poplava u Pakistanu, otvorila Centar za islamske studije na Univerzitetu u Kembridžu i vodila misiju pomoći Somaliji.

Princeza je lijepa, samouvjerna i hrabra žena. Ona se bavi humanitarnim problemima ne samo u Saudijskoj Arabiji, već širom svijeta. Posjetila je više od 70 zemalja kako bi razumjela i riješila glavne probleme svijeta.

Izjavila je da želi da bude prva žena koja će voziti u na saudijskim putevima. Neprestano se bori za osnaživanje žena u Saudijskoj Arabiji i zbog toga joj svakodnevno prijete. Svjesna je da ima dosta siromaštva, te da se dešavaju mnoge saobračjne nesreće, međutim ona se kao prava lavica bori protiv toga. Sve moguće humaniterne akcije i bilo koji vid pomaganja osoba kojima je to potrebno, je ona tu. Nedavno je izjavila da ima želju da bude rva ženska osoba koja će u Saudijskoj Arabiji voziti automobil. Međutim, ona se toliko bori za ženska prava i osnaživanje žena, da dobija mnogobrojne prijetnje svakodnevno.