Ronaldinho oduševljava potezima u zatvoru

I dok je skoro cijeli nogometni svijet stao, opet možemo uživati u potezima majstora s loptom, no ovaj put na doista neobičnom mjestu – u zatvoru. 

Nekadašnji brazilski nogometaš je nastupio na turniru u zatvoru u Paragvaju, a nije iznenađujuće da je njegova ekipa pobijedila na njemu.

U finalnom meču Ronaldinho je vodio svoju ekipu do pobjede rezultatom 11:2, a Brazilac je učestvovao u svih 11 pogodaka. Pogodio je šest puta, a pet puta je asistirao.

Osim pobjedničkog trofeja, Ronaldinhu i saigračima je pripalo i 16 kilograma svinjetinje

Na društvenim mrežama sada su se pojavile fotografije na kojima se vidi nekadašnji brazilski reprezentativac kako potpisuje autograme i navodno pije alkohol.
Podsjetimo, Ronaldinho je u zatvor u Asuncionu završio nakon što je optužen da je koristio lažni pasoš Paragvaja.
Osvajač Zlatne lopte 2005. godine se nalazi u zatvoru Asuncion nakon što mu je sud u Paragvaju odbio jamčevinu i žalbe na dopuštenje kućnog pritvora.

U tom se zatvoru smještaju policajci koji imaju sudske procese, političari koji se terete za korupciju, ali i dileri droge, a paragvajski mediji pišu kako je Ronaldinho tamo dobio “kraljevski” tretman.

Turnir u malom nogometu trebao bi se održati u ponedjeljak, a učestvovat će 194 zatvorenika koji će igrati jedni protiv drugih podijeljeni u ekipe po 10 igrača.