Rođeni brat Šabana Šaulića Hasan Dudić otkriva pravu istinu o Robertu…

Gordana Šaulić navodno je htjela da usvoji Roberta, vanbračnog sina Šabana Šaulića.  Ali, tu je ponuda odbila njegova majka Nevenka Nena Prodanović.

Umjesto toga, ona je od Šaulića uzela 100.000 maraka i za taj novac napravila kuću u blizini Zrenjanine.

– Nena nije htjela da dozvoli da sin živi sa Šaulićima, nego je tražila da im oni naprave kuću. To je bilo 1978. godine, Šaban i Goca su dali oko 100.000 maraka za zidanje kuće, a kasnije su plaćali alimentaciju za Roberta do njegove 18. godine – tvrdi sagovornik. Jedini svjedok iz tog vremena Hasan Dudić, Šabanov brat od tetke, koji je to potvrdio.

– Tačno je. Lično je Goca dala pare Robertovoj majci da napravi kuću za sebe i dete, to je bilo još sedamdesetih godina. Ja o tome sve znam i mogu da posvjedočim, treba pravo govoriti. Vidim da sad mnogi komentarišu kako Goca nije dala Šabanu da bude u kontaktu s Robertom, a to su laži i izmišljotine dokonih ljudi. Šaban je mogao da viđa sina i da se čuje s njim kad god je poželio – tvrdi pjevač, dodajući da se uskoro treba vidjeti sa Šabanovim sinom.

– Na sahrani mi je rekao da je mnogo teško zbog Šabanove smrti, plakao je. Trebalo bi uskoro da se čujem i vidim s njim da se lijepo ispričamo. Baš mi je bilo teško kad mi je rekao: “Striko, ući ću u kapelu da izjavim Goci, sestrama i bratu saučešće”, Robert je mnogo dobar dečko –  zaključio je Dudić.