Razdrmajmo vijuge sa ovim zagonetkama!!!

Istraživanja pokazuju da je rješavanje zagonetki i zagonetki iznimno korisno za vaš mozak

Oživljava vaš um, poboljšava vaše pamćenje i uči vas da obratite pozornost na male detalje. I jednostavno je zabavno. Uživajte u tim zagonetkama.

1.Svijeća

Jednom starac i njegove 3 kćeri žive u selu. Jednog je dana starac bio vrlo bolestan pa je Smrt došla da uzme svoj duh. Najstarija kćer pitao je Smrt da pusti svog oca da živi 2 godine i smrt se dogovorila. 2 godine kasnije Smrt se vratila, druga kćerka se žalila, a Smrt je pristala dodijeliti starcu još jednu godinu.

Godinu dana kasnije Smrt se vratila i sada najmlađa kći došla je sa svijećom i zamolila Smrt da dopusti da njezin otac živi dok se svijeća u njezinoj ruci ne izgori. Smrt je pristala. Kao što je najmlađa kći planirala, smrt se nikada nije vratila.

Pitanje . Kako je to planirala?

2. Ljestvice

Paul je stajao na 25m ljestvama. Skliznuo je s ljestvice i pao na tlo. Ali nije umro ili se teško ozlijedio.

Pitanje . Kako je ovo moguće?

3. Kovanice

Imate 2 kante vode, unutar 1 -og kantu temperatura vode je 25 ° C, u dva na drugom kantu vode je 25ºF. U svaku jamu ispustite novčić s iste visine i istovremeno pogodili vodu.

Pitanje . Koji novčić prvi dodirne dno?

4. Čarobna trava

U polju postoji krpa čarobne trave koja se svakodnevno udvostručuje. Ako je na prvom danu jedan patch od trave, 2. dana bit će 2 zakrpa i tako dalje. Potrebno je 10 dana da trava pokrije cijelo polje.

Pitanje . Koliko će vremena trebati za pola terena?

5. Jabuka

U sobi ima 10 osoba, a svaka osoba može vidjeti cijelu sobu i sve ostale. Želiš staviti jabuku tako da ga može vidjeti samo jedna osoba.

Pitanje. Gdje biste stavili jabuku u sobu?

6. Automobili

Postoje dva automobila, plavi automobil ide 60mph i crveni automobil ide 40mph. Obojica su započeli istodobno međutim ipak su se u nekom trenutku međusobno križali.

Pitanje. Kako je to moguće?

7. Jabuke

2 prijateljice Ann i Mary otišli su na šetnju grmom. Odjednom je počela teška kiša, djevojke su vidjele napuštenu kuću i odlučile se skloniti u kuću. Kad kiša prestane, prijateljice su bile suhe, ali jako gladne. Tako su išle na različite načine kako bi pronašli plod.

Ann je pronašla stablo jabuka, ali kad je pojela jabuku, pretvorila se u stablo. Pola sata kasnije, Marija je stigla i čula je kako netko kaže: “Tvoj prijatelj se pretvorio u stablo, moraš je naći da je vrati. Imaš samo jednu šansu. Ako pogriješ, vaša će prijateljica ostati stablo zauvijek. ”

Pitanje . Kako Marija može otkriti koje je stablo njezina prijateljica?

8. Koji čovjek nosi najveću težinu?

Nadamo se da ste uspjeli da riješite ove zagonetke a ako niste na kraju objave nudimo vam odgovore.

IZVOR: BrightSide.me

 

Pericin stariji brat bio strašan švaler.Jednog dana rješio Perica da vidi kako se to radi. Sakrio se on na zadnje sjedište automobila i čeka. Brat sjeda u auto, odvezao se u grad, pokupio neku ribu i odvezo je u šumicu. Kad su stigli tamo pita brat ribu: -“Daš pi*ku, ne daš pi*ku?” -“Ne dam!” -“E, pi*da ti materina, marš napolje, piješke se vraćaš kući!”
Sutradan Perica uzeo trotinet, otišao po drugaricu Milicu. Odvezao je u šumicu i kad su stigli tamo, pita je:
-“Daš pi*ku, ne daš pi*ku!?” -“Dam!” -“E, pa pi*da ti materina, evo tebi trotinet, a ja ću piješke da se vraćam kući!!!!”

Mujo kupio novog  MERĐU  i odlučio ga isprobati na cesti do Zenice, ali nakon par kilometara zaustavi ga policajac – Dobar dan, voz*li ste tri**est  iznad dopuštenog, moraš  platit kaznu !! samouvjereno će policajac Mujo frajerski izvuče mobitel : – Sa’ćekaj malo, jarane, dok ti ja šefa nazovem! Zove Mujo, zove, al’ se šef policije ne javlja, pa će policajac: – Dobro jarane, džoker zovi ne radi, ostalo ti je pola-pola!

 

Pričaju Lala i crnac i pitaLala crnca: – Pa dobro, u čemu je stvar kod vas crnaca da tako dobro radite “one” stvari?”
Crnac odgovara: – Pa stvar je u tome da ga jako nabiješ, a polako izvadiš… Ode Lala kući, kad Sosa u kuhinji nesto sprema… Zadigne joj Lala suknju, jako za*ije i počne polako da vadi, tek će Sosa njemu: – Ta Lalo, mani se tih crnačkih fazona!

Mujo i Haso sjede i sjećaju se mladih dana.Mujo: Haso, jsei čuo novost? Nema više vojske za ove mlade!! Haso: A jesam, ma nek smo mi svoje državi dali… Mujo: Ma sjećaš se ono? Neko ode u vojsku a mi mu djevojku čuvamo? Haso: Ma sjećam se kako nebi. Tako si i ti meni Fatu čuvao pa je oženio!! Mujo: Pa šta hoćeš, hoćeš da ti je vratim?? Haso: Ma nema potrebe, bolje je ovako kad je samo ponekad posudim….

 

ODGOVORI:

1. Odgovor:

Najmlađa kćer izbacila je svijeću nakon što je smrt otišla i svijeća nikada nije izgorjela.

2. Odgovor:

Paul je stajao na dnu ljestvica.

3. Odgovor:

Novac u 1. kanti. Pri 25 ° C voda je tekućina, dok se na 25 ° C pretvara u led u 2 kanti

4. Odgovor:

Trava parovi u količini svaki dan, tako da se na 9 -tog dana to će biti pola količine nalazi se na 10- tog dana. Stoga je polovica parcele će biti pokrivena za 9dana.

5. Odgovor:

Stavite jabuku na bilo koju glavu.

6. Odgovor:

Putuju u suprotnim smjerovima.

7. Odgovor:

Budući da je kišilo pola sata unzad, sva stabla u šumi moraju biti mokra. Jedino stablo koje nije vlažno je Marijina prijateljica Ann.

8. Odgovor:

Čovjek u sredini mora nositi 25% više težine.