Radoznala plavuša :D :D

Sjedio sam sa mamom i razgovarali smo o životu. Tema je bila eutanazija, umrijeti brzo bez patnje ako nemaviše nade i ja sam mami rekao: Mama, ni u kom slučaju nemoj dopusti da živim kao biljka, vegetiram, da ovisim o aparatima i onim bolničkim bočicama s tekućinom. Ako me vidiš u takvom stanju, odmah isključi aparate koji bi me umjetno održavali na životu. RADIJE ĆU UMRIJETI! Dakle, moja mama je ustala, pogledala me s divljenjem i isključila mi: TV, DVD, internet, PC, MP4, Playstation 3, PSP, wireless, telefon i uzela mi: mobitel, Blackberry i još izvadila sve Cole i pive iz hladnjaka! … Ljudi, skoro sam umro!!

Pita učiteljica djecu šta je najbrže na svijetu? Djeca se javljaju i kaže Ivica: Ja mislim da je raketa najbrža. Marica opet misli da je avion najbrži. Momo misli da je struja najbrža. Ibro kaže da je svjetlo najbrže. Kaže njima učiteljica da su to lijepa razmišljanja ali ipak misao je najbrža. Tad diže Perica ruku i kaže učiteljici: Ja učiteljice ne znam šta je to, ali čuo sam tatu kad je rekao mami: Ovo je stvarno bilo brže nego što sam mislio…

Kasno u noć neko uporno zvoni na vratima. Probudi se Mujo i onako drijemovan otvara vrata. Na vrattima stoje tri tipa s maskama na licu. Ko ste vi upita ih pospani Mujo?? Lopovi!! Šta želite od nas?!! Znamo da imate zlato i odmah da nam ga predaš!!! Jel?, sve da vam dam??? Sve ako imaš 100 kg, daj sve!!! Ja imam 110 kg!!! Odmah nam sve predaj!!! A Mujo će: Fato, evo došli po tebe ustaj!!!