Proglašena mrtvom: Oživjela poslije dva dana u mrtvačnici…

– Živa sam. Ne brinite – povikala je preplašenim doktorima. 

Prema njenom svjedočenju, Sabina (kako se zove ova žena), kaže da je dok je ležala u mrtvačnici okružena leševima, imala viziju drveta koje raste na vrhu bunara, izvještava “Assist News”. Iz stabla toga drveta, grana se pomjerila prema njoj. Grana se tada pretvorila u meso i Sabina je začula riječi: “Ako uhvatiš moju ruku, vratit ću te u život.”

Sabina je uradila kako joj je rečeno. Tada se probudila i začula glas doktora koji su tražili nestali leš – njen.

– Živa sam. Ne brinite – povikala je preplašenim doktorima. Medicinsko osoblje joj je ponudilo vodu, odjeću i hranu, i organizirali su joj prevoz do bolnice za istraživanja u sklopu moskovskog univerziteta, gdje je otputovala u središnju Aziju kako bi posjetila svog sina koji je bio u zatvoru. Zabezeknuto bolničko osoblje nije moglo da objasni kako je Sabina oživjela nakon što je provela dva dana u komi, a nakon toga još dva dana u mrtvačnici. Kada se vratila u svoj dom negdje u centralnoj Aziji, Sabina je imala još jedno veliko iznenađenje za svoju porodicu.

– Moram još negdje da odem – rekla je svojim kćerkama, prenosi “Dnevni avaz”. Krenula je u crkvu i spremno objavila svoju vjeru u Isusa Krista, tako napuštajući dosadašnju muslimansku vjeru. Ruka koja ju je podigla iz bolničke odore u mrtvačnici, i vratila je u život, pripada Isusu. Zato ga je tako spremno prihvatila nakon što se vratila kući, kao zahvalnost za njegovu spasonosnu milost. Nakon što je rekla svojoj djeci (šest kćerki i sinu) kako se vratila u život, svi su se preobratili u hrišćanstvo. Prošle godine Sabina, koja sada ima 63 godine, svjedočila je preobraćenju svoje 92‐godišnje majke i sestrića u hrišćanstvo. Nedugo zatim, Sabinina najstarija kćerka, koja je i ovog ljeta bila vrlo skeptična prema hrišćanstvu, okrenula se Isusu. IZVOR. HABER.BA