Problemi prijatelju?? vidi kako se radi!!! :D :D

Umro Mujo Par mjeseci kasnije umire i Fata dolazi u raj. Fata ugleda tamo Muju odmah dotrči do njega pa kaže:
Mujo ljubavi tako se radujem što ćemo opet biti zajedno! Mujo iznenađeno se odmakne od Fate i kaže joj: Odjebi! Jasno je bilo rečeno: -Dok vas smrt ne rastavi!
Mujo i Haso sa Fatom i Mersihom obilaze znamenitosti u Engleskoj. Turisticki vodić pokazuje jedan stari dvorac:
U ovom dvorcu je spaljena posljednja vještica. Mujo i Haso se međusobno pogledaše, a Haso će: Hm,posljednja! Pojma ti nemaš jarane! A Mujo će na to:- ođi ti jarane u Bosnu paš’ da vidiš…
Doselio Mujo u Ameriku. U bilo koju kafanu da je ušao ćuo bi kako ljudi pričaju o jahanju na talasima. Da bi i on imao o čemu pričati odluči da nauči jahat na talasima. Kupi dasku ode do egele i kupi konja…Poslije desetak dana sretne jarana Hasu i požali mu se: Znaš jarane, jahanje na talasima mi se uopšte ne sviđa! Haso iznenađen pa mu kaže: Zašto? -Ma šuti, prokleti konj nikako nije hteo da uđe u vodu!
Odluči Mujo da pročita koju knjigu, ko ćuo on da se postaje obrazovan i pametan od čitanja knjiga. Dolazi u biblioteku, učlanjuje se i kaže mu radnica: Izvolite, na ovom stolu imate dosta knjiga pa jednu sebi odaberite.
Radnica nije obraćala pažnju više na Muju, Mujo uze knjigu i odlazi. Nakon dva dana Mujo iznerviran dolazi u biblioteku: Mlada damo, vraćam ti ovu knjižurinu, nije nizašta, previše bona likova, a nigdje ni radnje ni zapleta!!! Radnica pogleda knjigu pa mu kaže : A ti si nam znači uzeo telefonski imenik!