Pravi džentlmen zna kako sa damama :D :D :D

Mala Marica vraća se iz škole i kaže mami: -Mama, danas smo učili kako su nastali prvi roditelji, nešto nisam dobro skontala de ti to meni lijepo objasni. -Pa, ovaj, Bog je stvorio Adama i Evu. Onda su oni imali djecu, pa su postali roditelji, pa su onda njihova djeca imala djecu i postali roditelji i tako dalje…i tako dalje… Dva dana kasnije Marica postavi isto pitanje ocu, a otac joj odgovori: -Vidiš prije milion godina majmuni su polako evoluirali dok nisu postali bića kakva smo mi danas… Marica se iznenađena okreće majci: -Mama kako je moguće!? Ti si mi rekla da je prve roditelje stvorio Bog, a tata mi kaže da su oni evoluirali od majmuna? A majka joj kaže: -Vrlo jednostavno, ja ti govorim o svojoj porodici, a tata ti govori o svojoj.

Doš’o cigo na pijacu da kupi za sebe i čergu ovcu. Vodi cigo kupljenu ovcu i sretne straog poznanika. Pozdrave se lijepo a ovaj će cigi: -Jel’ bolan cigo čija je ovca? -Moja, ja kupio za djecu i čergu! -Ali cigo, gdje ćeš držati ovcu, živiš u stanu. -Pa, kume biće s nama u stan! -Ali kako, pa pomisli na taj nered, smrad, dlake, buhe, go*na!? -A, brate, šta joj ja mogu, nek se navikne na nas!!!

 

Na raskrnici stoje Mujo i Haso i Haso, na jednoj strani Mujo a na drugoj Haso. Nailazi policajac i Mujo mu se učini sumnjiv pa ga pita: -Šta radiš ti na raskrsnici? -Ma vala ništa, čekam da se s nekim kladim! -Pa eto hajde sa mnom se opkladi ako imaš ušto. -Pa eto ako hoćeš kaže mu Mujo, hoćeš se opkladiti sa mnom u 100 km da imam tri jajeta. Konta policajac pa u sebi pomisli: -Ja budale, nema tog ko ima tri jajeta i pristane. Opipa Muju i naravno Mujo ima dva jajeta ko i drugi. Dobije opkladu, Mujo mu da 100 km i kaže mu ponovo Mujo: -A, hoćeš se sada opkladiti u 300km, da imam jedno jaje? Gleda ga policajac, ništa mu nije jasno maloprije pipo i vidio da Mujo ima dva i naravno odmah pristane. Ponovo opipa i opet isto Mujo ima dva jajeta. Isplati ga Mujo, a policajcu ništa nije jasno pa ga pita: -Jel’ bolan što se kladiš kad gubiš, evo 400km ja zaradi? A njemu će Mujo: -Jel’ vidiš onog čovjeka preko puta nas što stoji? -Vidim kaže policajac! -E, sa njim sam se opkladio u 2000km da ćeš me dva puta uhvatiti za jaja!!!

Odlučio Mujo da zaprosi Fatu. Odvede je do slastičarne. Slastičar im u dogovoru s Mujom donse tortu. Kaže Mujo Fati: -Draga, probaj tortu… Fata: -Ne, hvala, ne jedem poslije šest… Vidi Mujo biće teško pa joj kaže: -Ali, lijepa je, moraš probati… Fata uporno odbija -Ne, hvala, ne volim slatko…. Mujo se počeo preznojavati pa joj kaže: -Ali fil je odličan…. Fata:-Ne, hvala, ne volim čokoladni… Mujo već izgubio strpljenje pa joj kaže: -Ma jedi, budalo, unutra je prsten, hocu da te zaprosim!!!

 

Tri jaranice crnka, brineta i plavuša sjede i svaka se hvali svojom trudnoćom. Crnka samouvjereno kaže da zna da će roditi muško. -A, kako si tako sigurna? upita brineta. -Pa fino, kad sam vodila ljubav bila sam gore i logično da ću sina da rodim kaže crnka. -Onda znači ja ću da rodim kćerku jer sam bila dole kaže brineta. Plavuša se zamislila i samo šuti. Čudno njima jer znaju kako ona voli sve da komentariše pa je upitaše: -A, zašto ti samo šutiš? -Ma, vi ste sigurne i to je lijepo ali se sada ja brinem jer ja ću izgleda roditi cuku.

Otvorila se nova javna kuća. Prolazeći pored nje Muj’ca upita babu Muju:-Babo, šta se radi u ovoj kući? Mujo iznenađen pitanjem pokušava da se snađe pa kaže: Sine, općenito govoreći tamo čovjeku učine dobro. Prošlo par dana i Muj’ca dobio novac za kino da ode s drugarima, ali on onako radoznao odlučio otići potajno u javnu kuću.
Dođe do kuće, zvoni i otvara mu začuđena ženska: – Što bi ti želio dječaće? Muj’ca zamuca: -Pa htio bih da mi učinite dobro. Gledajte imam i novac za to! Ljupka ženska uvede Muj’cu u kuću. Odvela ona Muj’cu u kuhinju, narezala tri šnite kruha, namazala maslacem i džemom pa dala Muj’ci. Dolazi Muj’ca kući sretan pa s vrata kaže: – Mama, babo, bio sam u onoj novoj kući! Mujo samo što nije pao sa stolice a Fata iskolači očima. I šta je bilo?… – pitaju šokirani Mujo i Fata. Pa dobro je bilo, dvije sam sredio ali treću sam samo olizao…