Pozz, ja bi ovo da podijelim anonimno ako može!!!

Oženio se Mujo. Prošao jedan mesec a Fata….počela da se pakuje. Pita nju svekrva: -Gde ćeš ti Fato? -Idem ja odavde, pa ovaj Vaš me nije ni jednom opalio.!!! A svekrva će Muji: – Pa je li, sine Mujo, jel’ to istina??. – jeste, ne znam ti ja tu šta treba raditi?? -‘Ajte vi lepo kod doktora kaže mu majka!! I odu oni kod doktora. Primi njih doktor ali nikako Muji da objasni kako se to radi!! te on uhvati Fatu, skine joj gaće, opali je majstorski na stolu pa će Muji: -Evo Mujo, ovako bi trebao svaki dan!!! Gleda Mujo bledo doktora pa će i on: – A, jel’ doktore, ‘oće li ona moći dolaziti kod tebe sama ili ću je ja morati dovoditi??

Dolazi plavušica na pijacu, utegnuta, našminkana. Šetka se pijacom pa će jednoj baki: -Pošto su bako krastavci? -2,5 km kaže joj baka. -A paradajz? -3 km kaže joj baka -A špinat? -1,5 km opet će baka. Auu bako sve vam je skupo!!! A baka će plavušici: -Nije ćero skupo, već si se ti loše udala.

Haso sjedi u bašti kafane kad vidi kako Mujo negdje žuri. -Mujo, jarane, hajd svrati na po jednu!!! -Ma ne mogu žurim u Općinu da se raspitam!!! -Stani bolan, šta se ti imaš tamo raspitivati?? -Ama hoću da ih pitam gdje se prijavljuje, da se upišem u Ginisovu knjigu rekorda? -Ma, kakav ti to imaš rekord za upiasti čudi se Haso? -Ma dobio ti moj unuk za rođendan one Lego kocke… Haso: -Pa kakve veze imaju Lego kocke sa knjigom rekorda? A Mujo će: -Ima, ima. Na kutiji lijepo piše: od 2-4 godine, a ja sam uspio za šest mjeseci.

Govorni automat kod bake i deke: -Dobro jutro. Trenutno nismo u mogućnosti da vam se javimo. Molimo vas da ostavite poruku posle zvučnog signala. Biiip… Ako ste jedno od naše djece, pritisnite 1. Ako hoćete da vam pričuvamo djecu, pritisnite 2. Ako hoćete da vam pozajmimo automobil, pritisnite 3. Ako hoćete da vam operemo i ispeglamo veš, pritisnite 4. Ako želite da unuci prespavaju kod nas, pritisnite 5. Ako želite da idemo po unuke u školu, pritisnite 6. Ako hoćete da vam spremimo nedjeljni ručak i da ga donesemo kod vas, pritisnite 7. Ako hoćete da dođete da jedete ovdje, pritisnite 8. Ako vam treba lova, pritisnite 9. Ako hoćete da nas izvedete na večeru ili u pozorište – počnite da pričate, slušamo vas!

Sjede Mujo i Fata naveče u dnevnoj sobi i gledaju televiziju, kad će Fata iz čistog mira: – Joo, Mujo, baš sam nešto mislila, ja bi da si ti neki poznati glumac i da imaš puno para! Mujo je pogleda ispod oka: – Šta pričaš to, jadna ne bila, kakav glumac? Fata nastavi oduševljeno: – Pa znaš ono, da idemo po cijelom svijetu i da nas slikavaju i da si bogat … A šta bi ti htio da sam ja? Mujo časkom razmisli pa ispali: – Kalendar! Fata ga zbunjeno pogleda: – Kakav sad kalendar, bolan? Mujo slegne ramenima: – Pa da te mijenjam svake god’ne!