Posvećeno mom najboljem prijatelju :( :( :(

Upoznala sam ga prije pet godina kada sam došla u Švedsku da otpočnem novi život.

Meni je trebalo državljanstvo, a njemu novac, i tako je sve počelo. Nije mi bio samo običan cimer i bračni drug iz koristi, bio mi je mnogo više. Provodio je sa mnom vrijeme, pomagao mi oko učenja jezika, čitao mi, smijao se i plakao zajedno sa mnom, pružao mi podršku, jednom riječi, bio mi je najbolji prijatelj. Prošlo je tako dvije godine i par mjeseci prije nego što smo trebali da se razvedemo, teško se razbolio. Karcinom pluća u poodmaklom stadiju.
Ostala sam uz njega do kraja, kao što je i on bio uz mene, kada mi je pomoć i podrška bila najviše potrebna.
I danas, skoro tri godine poslije njegove smrti, često ga sanjam i nedostaje mi. Boljeg prijatelja u životu nisam imala.
Zauvijek će ostati u mom srcu.

 

Jedne večeri dolazim sa svojim autom i parkiram se na naše mjesto sa svojim dečkom. Naravno on mene čeka ispred auta a meni otvoren prozor i viber upaljen. Dečko mi se naslanja na prozor od auta i pita zavodljivo: oprosti, koliko košta noć s tobom mlada damo. Ja naravno zavodljivo odgovaram: pa dragi ja sam skupa za tebe. U tom trenutku čujem ton na viber poslane glasovne poruke. Uzimam mobitel okrenem ga i vidim da sam to upravo sve poslala svome ocu. Nikad mi ništa nije rekao za to. Vjerujem da ga je bilo stid pričat o tome isto kao i mene

Sve je pocelo pre nekih 15 godina , prvi put kad sam bila na selu kod babe (to je bilo kad sam imala nekih 7-8 godina) nešto me je baba grdila ,terala da jedem, da sam ja u sebi rekla da će da umre za 3 godine. Što se i desilo iznenada. Posle toga par godina mojoj drugoj babi sam isto predvidela smrt, razbolela se u meni se pojavio neki glas koji je rekao da će da umre za 9 meseci, što se i ispunilo, aj to su bile starije žene pa je sve možda i bila neka slučajnost…
Sve do prošle godine, sedim radim dolazi stric (50) seda iza mene puši cigaru priča nešto nebitno i opet u sebi mahinalno kažem ”umrećes ti za nedelju dana” I ko iz vedra neba čovek umire za zanedelju dana, tad sam počela mnogo da razmišljam dal je sve ovo slučajnost. E sad sad u januaru bila sam na slavi kod druga, upoznajem jednog dečka (20) u svoj toj priči i zezanju pogledam čoveka i pojavi se onaj glas/misao ”ti ćeš se ubiti” i eo pre 5 dana se ubio. NE ZNAM ŠTA DA RADIM NIKO ME NE BI SHVATIO OZBILJNO.

Moj drug je bio dugo sa jednom djevojkom.Imali su slobodnu i savršenu vezu.  Jedno ljeto je ona otišla na more sa drugaricama, a par dana nakon toga me je on zamolio da odemo za njima jer je želio da je zaprosi. Naravno,pristao sam!Par poklona,prsten,nekoliko piva i krenuli smo. Kada smo došli nismo je zatekli u stanu, a njena drugarica nam je rekla da je na plaži. Po dolasku na plažu smo primjetili da se “vata” sa nekim momkom. Sjeli smo u kafić pored plaže i gledali. Nakon pola sata drug je uzeo poklone i krenuo ka njima. Nju je poljubio u usta i dao joj poklone, njemu pružio ruku i otišao. Ona je problijedila. Nakon toga, ona ga je godinu dana zvala i plakala ali se nisu pomirili!
Najjači momak na svijetu! Ja bih joj ,realno, morao nešto slomiti (bar ključnu kost)