Postao je imun na bol: Roj pčela je stavio ispod majice….

Suk Mahamad Dalal (31), pčelar iz indijske savezne države Zapadni Bengal snimljen je kako golim rukama grabi pčele i stavlja ih ispod majice

Ranije je radio kao lekarski asistent, ali je bio je slabo plaćen. Video je da lekar koristi puno meda za izradu lekova.

Kaže da je na ubod pčela postao imun, jer već 15 godina radi isti posao. Kaže da ne oseća bol iako pčelinji ubodi na njegovom telu ponekad ostavljaju manje otekline. Pootrebna mi je samo šolja čaja kako bih se oporavio – kaže mladić. Pošto je njegov nadređeni lekar koristio velike količine meda za izradu lekova, mladić je odlučio da se okuša u tom poslu.

– Jednom me ubolo preko 300 pčela i pao sam u nesvest. Tada sam bio u kušnji da se vratim na pređašnji posao. Bol je polako nestala i udovi su prestali da otiču – kazao je Dalal za Daily Mail.  (24sata.hr, Youtube)

 

FENOMENI – Sve je izgledalo uobičajeno, moj suprug Dobrivoje i ostali rođaci na drugom kraju njive su tovarili šašu, a ja i Jovan smo brali kukuruz – priseća se Budimirka, u čijoj otpusnoj listi piše da je preživela najmanje 15 uboda. – Sećam je da sam stala na snop i u tom momentu se oko mene stvorio roj stršljenova. Ujedali su me po rukama, nogama i najviše po leđima. Htela sam da pobegnem, ali nije vredelo, imala sam utisak da je oko mene na stotine krupnih stršljenova koji su kidisali. Odjednom sam osetila da su mi usne odebljale, a povike rođaka koji su dotrčali do nam pomognu, jedva sam razaznavala, kao da su zvali sa kilometrima udaljenog mesta!

Nesrećna žena je potom pala u nesvest, baš kao i njen rođak Jovan. Triput se budila i opet uranjala u nesvesticu. Njen suprug Dobrivoje ih je podigao na traktorsku prikolicu i krenuo ka selu. Neko od prisebnijih je pozvao Hitnu pomoć. – Doktor nam je rekao da im glave okrenemo na stranu, kako se ne bi ugušili od otoka. To mi je bio najdragoceniji savet. Budimirka je tri puta padala u nesvest. Hladili smo je vodom po licu, u nekoliko navrata je povraćala… Isto se dešavalo i Jovanu. Nismo znali kome prvo da pomognemo. Bili smo u panici. Kada su lekari stigli, moja supruga je drhtala od groznice, a pritisak joj je bio 70 sa 30, dok je Jovan jedva davao znake života. Bio je to najgori dan u mom životu i pamtiću ga dok sam živ. Budimirki su lekari rekli da je medicinski fenomen jer jedan od hiljadu preživi ovakav napad stršljenova. Jovan još nije u stanju da prepričava šta se desilo toga dana, jer su ga lekari jedva vratili u život. Preživeo je napad opasnih insekata, a posledice na srcu ravne su ranama koje ostavlja infarkt. Lekari su ga upozorili da se do kraja života čuva stršljenova i pčela, jer sledeći ubod verovatno ne bi mogao da preživi.

 

Dok je bila bebaGabby Gingras (14)  grickala je svoju vlastitu ruku, roditelji su joj morali izvaditi sve zube jer je izgrizla i jezik… Budući da ne osjeća bol, a posljedica kao beba nije bila svjesna, toliko je prstićem oštetila oko, da su joj ga morali odstraniti. Ona ima rijetko stanje zbog kojeg ne osjeća fizičku bol. Čak mjesec dana njezini roditelji nisu znali da joj je slomljena čeljust. Njezino tijelo ne osjeća razliku u temperaturi, pa je vrlo vjerojatno da će na iznimnu hladnoću izaći obučena kao da je kod kuće. Stoga je roditelji uvijek o svemu moraju obavijestiti. Na primjer, ako prolazi pokraj vrućeg štednjaka, moraju joj reći da je vruć kako ne bi na njega naslonila ruke.

Osim toga, ova 14-godišnjakinja obična je tinejdžerica koja pohađa nastavu, ima prijatelje, hobije… U slobodno vrijeme rado svira saksofon i druži se s vršnjacima. Od većinu njih se razlikuje jer redovito posjećuje nekoliko vrsta liječnika – oftamologe, endokrinologe, ortopede… ‘Sada se osjećam udobnije sa svojim stanjem nego prije. To ne utječe na osobu koja jesam, već više na stvari koje radim’, zaključuje Gaby.