Pljušte komentari a onda i Bosanac komentariše!! :D :D

Pred samu zoru Fata čuje Muju u kuhinji. Dođe do njega, a on sjedi za stolom i pije rakiju. -Šta bolan radiš, pobogu, u ovo doba noći? A Mujo će: -Sjećaš li se kad sam te otpratio kući i kad nas je uhvatio tvoj otac i rekao: -Znaš da je maloljetna, zato il’ je ženi, il’ ideš 20 godina u zatvor? Fata: -Sjećam se… Mujo: -Eh, danas bi se navršilo tih 20 godina…

 

Haso pesimist rješio jednog dana da usisa kuću,a nema usisivača. Sjeti se on da Mujo ima usisivač pa pomisli: – Ma neću ga ni pitati kad mi ga neće posuditi. Ali ipak Haso krene do Muje. Putem se Haso svađa sam sa sobom i govori:- Ma bez veze ja idem kad mi neće posuditi… Ma neće mi sigurno posuditi, ma zašto sam uopšte krenuo kad mi neće posuditi… Pokuca on Muji ovaj otvori i Haso mu kaže:- Znaš šta Mujo, jebo tebe tvoj usisivač!

 

Na selu policajac zaustavi gradskog advokata jer nije stao na znak stop. Advokat staje i misli: -Ja sam advokat i gospodin iz grada, imam više škole od ovog seljaka i sigurno ću ga za*ebati Policajac dolazi i traži vozačku i vozačku.Advokat samouvjereno : -Zašto? -Niste stali na znak STOP kaže policajac. Advokat po svome: -Ali ja sam usporio, vidio da nikog nema i krenuo dalje!’ -Da, ali se niste zaustavili! Advokat: – Ovako ćemo. Ako mi precizno definišete razliku između usporavanja i zaustavljanja rado ću vam dati vozačku i platit kaznu odmah na licu mjesta. -Dogovoreno, molim vas izađite iz vozila. Advokat izađe, policajac uzme pendrek i udri po njemu. Na to će policajac: -Onda, majstore? Hoćeš da se zaustavim il’ da samo usporim.

 

Mujo i Fata odlučili da se rastave. Sve je išlo ok oko rastave ali kad su došli do malog Muj’ce, tu nastaje problem. Fata želi da ona uzme Muj’cu, Mujo želi da njemu pripadne i tako dolazi do suda. Na sudu im sudija kaže da svako od njih iznese svoje argumente i sud će odlučiti kome će Muj’ca pripasti. Fata kaže: -Časni sude, ja sam ta koja je nosila malog 9 mjeseci i ja sam ta koja se porodila i smatram da mali Muj’ca treba biti kod mene. Kada je završila sudija da riječ Muji, a Mujo će: -Ma jeste Fata je u pravu za to da je ona rodila, ali da ja vama postavim pitanje i tu je i odgovor?! -E ovako, uzmem ti ja novčić i ubacim ga u automat za piće i kada piće izađe, čije je piće moje ili automata??!!

 

Vraća se Mujo kasno kući, kad pored puta vidi zgodna plavuša ima problema sa autom. Stane Mujo i ponudi se da pomogne. Plavuša mu kaže da ima problema sa zamjenom gume i Mujo odmah izvadi dizalicu i za dva tri minuta zamjeni gumu. Plavuša u znak zahvalnosti ponudi Muji da skine gaćice ili da plati. Mujo odmjeri dobro plavušicu pa će: -Ma ipak vi meni platite, sumnjam da bi gaćice odgovarale mojoj Fati…