Plavušica se udala na selo :D :D

Čovjek šeta pored mora i iznenada začuje urlike. – Upomoć, upomoć! Utapam se! Pomozite mi, ne znam plivati.
Šetač pogleda prema moru i na udaljenosti od nekih dvadesetak metara spazi čovjeka koji se davi. Obrati mu se: – Do you speak English? – Yes, I speak English. Please, help me, please! – Budalo, bilo bi bolje da si učio plivati nego što si učio engleski.

U ludnici doktor vrši uobičajenu dnevnu posjetu pacijentima. Stane ispred kreveta od jednoga koji cijelo vrijeme proizvodi strašnu buku vičući: – Vuuuuuu, rrrrr, vuuuuuuu, rrrr… Doktor pročita njegov dosije i vidi da je nekada bio vozač špedicije. Upita ga: – Što to radite? – Ništa posebno, trebam prebaciti kamionom teret u Zenicu.
Doktor se premjesti prema slijedećem krevetu i vidi oblik čovjeka ispod pokrivača kako se mrda. Otkrivši pokrivač vidi nagog čovjeka, okrenutog trbuhom prema krevetu kako se ritmično pokreće gorre – dole. – A što to vi radite.
– Dok je on na putu za Zenicu, ja mu tu*am ženu.

Sretnu se dva luđaka: – Da li ti se sviđa moj pas? – Ma što kažeš, kakav pas – na uzici vodiš kozu. – Rekao sam ti da je pas. – Ali zar ne vidiš da ima rogove? – Pa svako može imati kakav bračni problem u životu, zar ne?